Извор: Правда архива вести 28.11.2016

Вучић убеђен: Наредних 5 година – златно доба Србије!

Правда 28.11.2016
БЕОГРАД - Влада Србије је отворена за све који желе да учествују у реформама, поручио је Александар Вучић на представљању "Беле књиге 2016" Савета страних инвеститора. Вучић је, у обраћању учесницима, навео да Србија… »

Нови хаос у скупштини: Напредњаци закључали салу да би спречили расправу о Мартиновићевој смени (видео)

Правда 28.11.2016
Чланови скупштинског административног одбора из редова опозиције састали су се данас у скупштини и расправљали о смени председника тог одбора Александра Мартиновића, али нису могли да одлучују, јер нису имали кворум. Седницу… »

Трамп у контра нападу: Нисам ја крао на изборима, него Хилари!

Правда 28.11.2016
Америчке демократе и изборни штаб Хилари Клинтон покренули су кораке ка евентуалном оспоравању победе Доналда Трампа на председничким изборима у САД. Од проглашења резултата, указују на "неспорну чињеницу” да је он… »

Вучић: Нити ја личим на Лазара, нити су они јунаци као Мурат!

Правда 28.11.2016
Председник Владе Александар Вучић је "кандидатима на друштвеним мрежама" за председничке изборе поручио да побеђују и даље. Он не напомиње да се пита шта ће бити на правим изборима. Премијер је напоменуо да ће… »

Нови државни празник: Дан присаједињења Војводине Србији

Правда 28.11.2016
Председник Србије Томислав Николић упутио је Влади Србије Предлог допуне Закона о државним и другим празницима у Србији како би 25. новембар, Дан присаједињења Војводине Краљевини Србије постао државни празник, саопштено је… »

Скот: Србија није обавезна да буде чланица НАТО, нема притисака!

Правда 28.11.2016
Амбасадор САД у Београду Кајл Скот изјавио је данас да Србија није у обавези да буде чланица НАТО и поручио да та организација никада није вршила притисак ни на једну земљу да постане члан. - Када се говори о односима Србије… »

Сиријски генерал: Пустили сте вука у кућу, појешће вам овце!

Правда 28.11.2016
За генерала Џамила Хасана тврдило се да је мртав, али он је дао интервју "Индипенденту" у којем жали што устанак у Сирији није брутално угушен у свом настанку. Не догађа вам се сваки дан да седите очи у очи са заповедником… »

Почетак Велике Албаније: Основана унија албанских општина

Правда 28.11.2016
Може ли се преко малих албанских општина до велике албанске државе? Од 1878. године када је Призренска лига зацртала да „Албанци неће допустити да се њихове земље дају Србији, Црној Гори, Грчкој или било којој другој… »

За хрватског министра "туђманизам" је државотворна визија

Правда 28.11.2016
Хрватски министар за просторно уређење и грађевинарство Ловро Кушчевић залаже се за туђманизам као држатворну визију и доктрину. Како он каже, ту визију треба изучавати и на њој градити развој земље. - Сматрам да на… »

Рамуш Харадинај шверцује оружје кроз Србију?

Правда 28.11.2016
Некадашњи командант ОВК и бивши косовски премијер Рамуш Харадинај води један од најјачих криминалних кланова на Косову, а за шверц оружја годинама користи пут кроз Србију и наше грађане које дебело плаћа. Према наводима… »