Извор: Невсвеек архива вести 20.12.2016

"Чоколадни просинац": Словенија вратила Хрватској поклон бомбоњеру због "незамисливе провокације"

Невсвеек 20.12.2016
Обично отварање бомбоњере доноси радост. Овог пута, словеначки политичари били су веома непријатно изненађени када су отворили поклон из Хрватске. Словеначко министарство иностраних послова вратило је Амбасади у Љубљани… »

ИНТЕРВЈУ Владимир Ајзенхамер: Турска не контролише безбедносну ситуацију у земљи

Невсвеек 20.12.2016
Убиство руског амбасадора у Анкари, показало је да Ердоган није у могућности да контролише безбедносну ситуацију у земљи. Разлог за то су недавне чистке у војсци, полицији и судству, каже за Њузвик стручњак за безбедност… »

ДЕЈАН САВИЋЕВИЋ ЗА НЕВСВЕЕК: Људи се овде труде да вам загорчају живот

Невсвеек 20.12.2016
Ово је чудна средина: када сте напољу и постигнете успех, сви се тобоже вама поносе; међутим, чим се вратите, као да једва чекају да вас сруше. Доживљавају вас као непријатеља. Не разумем зашто, каже чувени Геније… »

Драстична мера: Ево шта је Обама заиста рекао Путину преко "Црвеног телефона"

Невсвеек 20.12.2016
Обамина администрација никада пре није користила "црвену линију", што само сведочи о томе колико је ситуација била озбиљна. Одлазећи амерички председник био је неодлучан поводом контактирања ради спречавања наводног… »

Потресна исповест Асадовог војника: Ево зашто сам дезертирао из Сиријске армије

Невсвеек 20.12.2016
Гајат Абд Алазиз одрастао је сањајући да једног дана постане војник Сиријске Арапске Армије (САА), али искуства које је преживео када му се "сан" остварио, променила су га заувек. Од почетка 2011. године, дезертирање је… »

Трагичан крај: Последње дане живота, Фридрих Ниче је провео у потпуном лудилу (ФОТО, ВИДЕО)

Невсвеек 20.12.2016
Каже се да превелика интелигенција увек носи и мрачну страну - склоност лудилу - која је на крају потпуно обузела великог Фридриха Ничеа. Велики немачки филозоф, песник, композитор и класични филолог Фридрих Вилхелм Ниче… »

Русија, Иран и Турска спремни да гарантују решење сиријске кризе: Израда декларације у току

Невсвеек 20.12.2016
"Данас, експерти раде на тексту московске декларације о хитним корацима за решавање сиријске кризе. Ово је темељан и екстремно неопходан документ", изјавио је Шојгу. Текст московске декларације о хитним корацима за решавање… »

Претња на сваком ћошку: Хронологија терористичких напада у Немачкој

Невсвеек 20.12.2016
Тероризам је у Немачкој прерастао у реалну опасност за све грађане, независно од града или дела земље у којем живе. Најновија збивања у Берлину буде непријатне успомене. Немачка је одавно на мети терориста. Хронологија… »

ВИДЕО открио: Ево шта је убица радио непосредно после пуцњаве

Невсвеек 20.12.2016
Верује се да је нападач убијен у неколико минута након снимка. На друштвеним мрежама циркулише снимак на којем се види понашање убица руског амбасадора, непосредно након атентата. Видео је највероватније снимљен са улице … »

Херој полицајац спасио избеглице остављене у шуми на -11: Могуће да их је Србија депортовала

Невсвеек 20.12.2016
Избеглице пронађене код границе Бугарске из Босилеграда су пребачене у прихватни центар у Прешеву, потврђено је у Београдском центру за људска права. Како је седмочлана породица из Ирака остављена у шуми код Бугарске… »