Извор: РТС архива вести 23.01.2017

СНС: Јеремић "преспавао" одлуке Владе о заштити сељака

РТС 23.01.2017
Члан Главног одбора Српске напредне странке Ненад Катанић изјавио је да је Вук Јеремић "преспавао" одлуке владе у циљу унапређења и заштите српског сељака и српског пољопривредног земљишта и питао га има ли шта да… »

Влада РС: Премијерка није добила позив Тужилаштва БиХ

РТС 23.01.2017
Позив Тужилаштва БиХ за саслушање председнице Владе Републике Српске Жељке Цвијановић у вези с одржавањем референдума о Дану Републике није стигао ни на њену кућну адресу, нити на њено на радно место, речено је… »

Тачи: Тражићу повлачење потерница за припадницима ОВК

РТС 23.01.2017
Косовски председник Хашим Тачи тврди да ће током сутрашњег дијалога на високом нивоу Београда и Приштине у Бриселу тражити од Србије повлачење свих међународних налога за хапшење бивших припадника ОВК. Тачи је то… »

Да ли после "нове Америке" стиже и "нова Европа"?

РТС 23.01.2017
Овогодишњи избори у Холандији, Француској и Немачкој могли би драматично да промене политичку слику Европе и то уз подршку нове америчке администрације. Аналитичари сматрају да ће у Србији ојачати утицај десничарских… »

У Паризу уведен аутобус без возача

РТС 23.01.2017
Сензори и камере говоре аутобусу на париској линији ЕЗ10 када да стане и крене, колико брзо да иде и у ком правцу. Електрични аутобус саобраћа на тест рути између железничких станица „Лион“ и „Аустерлиц“, док ће… »

Прва тужба против Трампа, предлагач Обамин колега са факултета

РТС 23.01.2017
Против председника САД Доналда Трампа поднета је прва тужба и то за конфликт интереса, а главни предлагач тужбе је колега са факултета претходног америчког председника Барака Обаме, Норман Ејсен, пишу амрички медији… »

Еклстон приморан да поднесе оставку на челу Ф1

РТС 23.01.2017
Извршни директор Формуле 1 Берни Еклстон изјавио да је приморан да поднесе оставку на ту функцију и да ће је уместо њега обављати Американац Чејс Кери. Очекује се да ће нови власник Формуле 1, америчка "Либерти медија"… »

Ко је крив за високе рачуне за струју?

РТС 23.01.2017
Електропривреда Србије наставља да истражује зашто су много већи износи на једном броју децембарских рачуна за струју. Обећавају да ће се пре краја месеца знати ко је одговоран. Сви грађани који су неоправдано добили… »

"Преводилачко срце" помаже болеснима

РТС 23.01.2017
Један од услова за лечење у иностранству је превођење медицинске документације. Због тога што је скупо и захтева доста времена, за оболеле и њихове породице понекад је превод највећи проблем. Ипак, постоје људи који им у… »

Кад санкање постане узбудљивије од скијања!

РТС 23.01.2017
Становници аустријског Брамберга већ деценијама за санке имају свој „ауто-пут“, на којем може да се развије брзина и до 90 км на сат! Ипак, док су обарали нови Гинисов рекорд на најдужој стази за санкање на свету, били су… »