Лончар: Моја оставка није спорна ако је фотографија разлог

Бета 26.01.2017

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је да никада није био у вили земунског клана у Шилеровој улици у Земуну, и додао да његова оставка није спорна, ако је разлог за то фотографија настала у време када је био обичан лекар и оперисао оца шефа тог клана Душана Спасојевића.

Златибор Лончар је гостујући у Дневнику РТС-а рекао да је у време када је настала фотографија био на специјализацији и да лекари на специјализацији имају обавезан план колико морају да ураде операција, а да током операције уз специјализанта мора да буде специјалиста.

Министар је рекао да га је Спасојевић позвао да му захвали након што је његов отац изашао из болнице и да га упозна са тада најмоћнијим политичарем.

"Отишао сам и упознао се", рекао је Лончар и додао да су када је политичар, коме је било непријатно, отишао прешли у другу просторију где су били многи врхунски спортисти који су ту пили пиће.

Он је додао да су фотографије настале том приликом, и то у кафићу у коме су били изложени аутомобили, билијар ... и у који су сви могли да уђу.

То није сликано у њиховој кући, већ у тржном центру, додао је министар.

"Ја сам лекар, и данас оперишем, помажем људима, хирургија је мој живот и не бирам пацијенте, кога ћу оперисати а кога не", рекао је Лончар.

"Не бирам пацијенте које ћу оперисати, моја оставка није спорна, ако је то неки разлог. У то време сам обичан лекар, који је оперисао", рекао је Лончар и додао да не може да одбије некога ко лаже "спасили сте ми оца, мајку, да ли можемо да се сликамо само на секунд"

Лончар је рекао да је фотографију Велимиру Илићу продао "фудбалер Јеремић" са фотографије, који га је пре пар недеља посетио и рекао да је то учинуо јер му је требао новац.

Додао је да је фотографија из породичног албума Драгољуба Јеремића, и да са њом службе немају никаве везе.

(Бета, 01.26.2017)

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Политика, најновије вести »