Извор: Пресс/Наука & Технологија архива вести 26.01.2017

Напад на Снапцхат: Фацебоок увео Сториес на врху Невс Фееда

Пресс 26.01.2017
Опција Сториес на Фацебооку је од данас доступна на Андроиду и иОС-у у Ирској, а у наредном периоду ће бити доступна и у другим земљама. фото: б92.нет Овај додатак омогућава дијељење фотографија и видео-снимака који нестају… »

Француски политичар у недељу на два митинга у исто време

Пресс 26.01.2017
Кандидат радикалне левице на председничким изборима у Француској, Жан-Лик Меланшон у недељу истовремено наступа на два митинга. фото: б92.нет На једном ће бити он, а на другом ће бити његова тродимензионална, покретна… »

Без лозинки: Будући модели иПхонеа ће препознавати лица?

Пресс 26.01.2017
Према последњим гласинама које је објавио Минг-чи Куо, аналитичар компаније КГИ Сецуритиес, Аппле ће на новим моделима нарочиту пажњу посветити сигурности, односно сигурнијем начину откључавања телефона, куповини путем… »

Фејсбук је увео нову промену и већ је постала хит

Пресс 26.01.2017
Фејсбук је најавио сијасет нових промена у Месинџер апликацији попут сервиса за продају и личног асистента. Једна од најкреативнијих је могућност да персонализујете чет и то за сваког пријатеља појединачно. фото: блиц.рс… »

Историја је коначно неуништива: ​Произведен папир отпоран на ватру и течност

Пресс 26.01.2017
Кинески научници кажу да ће овај изум окончати еру у којој су поплаве и пожари бесповратно прогутали важну историјску грађу и непроцењиво културно наслеђе. Кинески научници открили су нову формулу за производњу папира… »

Језиви робот Софија: "Ја ћу постајати све више као ви, а ви као ја"

Пресс 26.01.2017
Технологија толико напредује да ускоро нећемо моћи да разликујемо роботе од људи. фото: блиц.рс На недавно завршеном Светском економском форуму у Давосу одржава је и изложба технологије, а посетиоци су могли да виде и робота… »

Величанствени "трећи камен од Сунца" на новим фотографијама

Пресс 26.01.2017
ГОЕС-16 нови сателит Националне администрације за надгледање океана и атмосфере САД (НОАА) послао је прве фотографије на Земљу, откако је лансиран из Кејп Канаверала 19. новембра. фото: б92.нет Прве фотографије одушевиле су… »

Све време чекамо мале зелене, а нисмо се запитали да ли смо ванземаљци заправо ми

Пресс 26.01.2017
Радикална теорија, названа панспермија, први пут изнесена 1871. године сматра да је живот настао на Марсу, пре него што је путем астероида пренесен на Земљу. Доктор Кејлеб Шарф са Универзитета Колумбија у Њујорку је један од… »