Балкан архива вести 23.02.2017

Прекинута седница Председништва, БиХ у кризи

Глас Америке 23.02.2017
Чланови Председништва БиХ нису у четвртак успели да заврше седницу Председништва на којој је требало да буде речи о ревизији пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид. Седница је прекинута, а Босна и Херцеговина је… »

Заев се договорио са Албанцима

Спутник 23.02.2017
Лидер опозиционих социјалдемократа у Македонији Зоран Заев изјавио је да очекује да нова влада буде формирана у марту. Он је то рекао након што је његова СДСМ постигла договор о свим кључним питањима са албанским странкама… »

Адвокат: Маровићев син званично затражио да издржава казну у Србији

Курир 23.02.2017
ПОДГОРИЦА - Здравко Беговић, адвокат Милоша Маровића, сина бившег високог функционера владајуће ДПС Светозара Маровића, изјавио је да његов брањеник, који је узео српско држављанство и поднео захтев да затворску казу… »

Полиција трага за узгајивачима марихуане

Ало 23.02.2017
Полиција у Албанији саопштила је данас да је покренула велику операцију за спречавање гајења канабиса. Преко 3.000 полицајаца претраживало је стакленике, напуштене војне магацине, тунеле и напуштене куће широм земље, у… »

Убиство које је шокирало Загреб: Бахати младић (19) је малтретирао, тукао и на крају заклао

Вести онлине 23.02.2017
У среду увече је у Загребу убијена 18-годишња Кристина Крапљан. Осумњичени за убиство је њен бивши дечко, 19-годишњи Давид Комшић. Он ју је у њеном аутомобилу на паркиралишту испред зграде у којој живи избо ножем… »

ДФ: Договорено оснивање Српске куће у Подгорици

РТВ 23.02.2017
ПОДГОРИЦА - Опозициони Демократски фронт саопштио је да су Андрија Мандић, један од лидера тог савеза, и српски премијер Александар Вучић данас у Београду договорили оснивање Српске куће у Подгорици. У саопштењу ДФ… »

Иванцов након сједнице ПИЦ-а: Усвојена заједничку изјаву, Турска дијелом суздржана

Слободна Европа 23.02.2017
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов обратио се медијима испред зграде ОХР-а,а након одржане сједнице Вијећа за имплементацију мира (ПИЦ). Он је казао да је ПИЦ усвојио заједничку усаглашену изјаву Вијећа за имплементацију… »

Пилсел поднео кривичну пријаву против портала "Дневно"

РТС 23.02.2017
Хрватски публициста и новинар Драго Пилсел поднео је кривичну пријаву против портала "Дневно" због говора мржње, ријечки Лабуристи су поручили да таквим писањем неко жели да Ријеку одвуче на мрачно место, где тај град не… »

Удружења жртава рата у БиХ: Русија интервенише у име Србије

Н1 Инфо 23.02.2017
Удружење жртава и сведока геноцида и Удружење "Покрет мајке енклаве Сребренице и Жепе" упутили су отворено писмо Савету за примену мира (ПИК) у БиХ у којем су оценили да је, како је наведено, Русија поново потврдила да је… »

Додик: Да није било Русије, ПИК не би реаговао

Спутник 23.02.2017
Никада досад члан Председништва БиХ у свим сазивима није напустио већ отпочету седницу, како је данас учинио Бакир Изетбеговић, а ако он промовише такву могућност, поставља се питање зашто и други немају права да се… »