Београд архива вести 23.02.2017

Поново загађен ваздух у Панчеву

Блиц 23.02.2017
Градски мониторинг у Панчеву, на мерном месту Ватрогасни дом, преподне је бележио увећано присуство укупних угљоводоника, а око осам сати измерено је да су досегли и око 300 микрограма по метру кубном ваздуха. - У фабрикама… »

Траже извињење министра просвете: Протест родитеља и ђака Техничке школе за дизајн коже

Блиц 23.02.2017
Родитељи и ђаци Техничке школе за дизајн коже протестовали су пре пар дана, незадовољни због најављеног спајања са Школом за дизајн текстила. "Дуално образовање ми смо измислили а ви нам га укинули", "Што сте нас лагали… »

Обележен Дан заштитника отаџбине

Студио Б 23.02.2017
Члан Градског већа Слободан Шолевић положио је данас венац на Споменик ослободиоцима Београда поводом Дана заштитника отаџбине, националног празника Руске Федерације. – Некада највећи совјетски, а данас руски празник… »

Београдске приче: Зелене пијаце белог града

Вечерње новости 23.02.2017
Сељаци и трговци су вековима имали места по којима су били препознатљиви. Најстарија на Студентском тргу, најпознатија Зелени венац, а најгосподскији Каленић. ПОЧЕТКОМ 19. века сељаци из околине Београда доносили су своје… »

Одржана трибина о подстицајима за пољопривредне произвођаче у Раковици

Студио Б 23.02.2017
У Општини Раковица одржана је трибина „Подстицаји за пољопривредне произвођаче”, на којој су са државним подстицајима у пољопривреди у 2017. години пољопривредне произвођаче упознали представници Министарства… »

Санитарна инспекција у деловима Младеновца забранила коришћење воде за пиће! Надлежни: Исправна је

Блиц 23.02.2017
Санитарна инспекција забранила је коришћење воде за пиће са већег броја изворишта и резервоара у Младеновцу, али ЈКП “Младеновац” тврди да је вода потпуно безбедна! „На основу обрађених резултата лабораторијског… »

Мирно јутро у престоници: Гужве на Аутокоманди, у смеру ка Славији

Блиц 23.02.2017
Улице у Београду су овога јутра проходне и саобраћај се одвија без већих гужви, кажу у Београдском таксију. - Нема застоја, свуда се лепо пролази, једино се на Аутокоманди праве гужве, у смеру од Булевара ослобођења ка… »

Опљачкана Рајфајзен банка на Бановом Брду

Вечерње новости 23.02.2017
Двојица маскираних и наоружаних мушкараца опљачкали су Рајфајзен банку у Пожешкој улици 81 у Београду. Двојица маскираних и наоружаних мушкараца опљачкали су око 18.30 експозитуру "Рајфајзен" банке у Пожешкој улици 81… »

Паника у центру Београда: Мушкарац непомично лежао на улици, људи се окупили да помогну, а онда су се непријатно изненадили

Телеграф 23.02.2017
Око човека су се окупили станари суседних зграда, па и мигранти који бораве у оближњем парку, забринути да ли је човек уопште жив. Читава узбуна дигла се вечерас у Карађорђевој улици, прекопута Главне аутобуске станице… »

У "Ђури" и јаслице?

Вечерње новости 22.02.2017
Трају састанци са директорима предшколских установа око "пресељења" малишана у основне школе. Потребно је испунити прописане услове за боравак најмлађих. ОСИМ предшколаца, у осмолеткама које су "на мапи" нове мреже школа… »