Дробњак поново конкурише за директора Путева Србије

Бета 23.02.2017

Вршилац дужности директора јавног предузећа "Путеви Србије" Зоран Дробњак изјавио је да ће конкурисати за место директора у том предузећу.

Он је за данашње Вечерње новости рекао да још није предао документацију, јер има времена до половине марта, али да је припремио своју радну биографију.

"Имам десетогодишње искуство у овом послу. Приложићу свој ЦВ, па ако се пријави бољи, нека победи. Верујем да ће бити више кандидата, али знам да имам најбоље препоруке", рекао је Дробњак.

Дробњак се одржавањем путева бави 30 година, а од 2011. године је в. д. директор "Путева Србије", односно у мандату пет влада. И пре тога је, од 2007. године, четири године био на месту директора.

Влада Србије објавила је конкурсе за избор директора у јавним предузећима - Путеви Србије, Транснафта, Коридори Србије, Државна лутрија Србије, Емисиона техника и везе, Јавно предузеће за склоништа и Нуклеарни објекти Србије, као и за четири национална парка: Тара, Ђердап, Фрушка гора и Копаоник.

Скупштина Србије усвојила је Закон о јавним предузећима крајем фебруара прошле године који предвиђа да се директори јавних предузећа у Србији бирају на јавном конкурсу и да неће моћи да буду партијски функционери. Рок за подношење пријава на конкурсу је 30 дана од дана објављивања у Службеном гласнику.

Кандидати треба да имају најмање пет година радног искуства на пословима за које се захтева високо образовање и најмање три године радног искуства у делатностима којима се бави јавно предузећа.

(Бета, 02.23.2017)

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Економија, најновије вести »