Штедише из екс ИУ позване да пријаве потраживања

Бета 23.02.2017

Министарство финансија Србије позвало је данас штедише банака који су до 27. априла 1992. године имали девизну штедњу у банкама на територији бивше СФРЈ да пријаве своја потраживања.

Позвали су држављане бивших република СФРЈ који су девизну штедњу положили код банака са седиштем у Србији и њиховим филијалама на територијама бивших република СФРЈ.

Позив је упућен и држављанима Србије који су до тог дана девизну штедњу положили код филијала банака са седиштем у Србији, а које су се налазиле на територијама бивших репубика СФРЈ.

Пријава потраживања може се послати поштом на адресу Министарства за финансије, Управа за јавни дуг (Сремска 3-5), а од 6. марта и непосредно предати на шалтерима Управе.

О утврђивању права на исплату девизне штедње Управа ће одлучивати у року од најкасније 120 дана од момента  истека рока за подношење пријава који је годину дана.

Уз пријаву девизни штедиша треба да поднесе оверену копију личне карте, оригинал уверења надлежног органа о промени пребивалишта, оригинал девизне штедне књижице, изјаву да своју штедњу није пренео на друго лице, потврду надлежног органа бивших република СФРЈ о томе да штедиша није остварио своје право по основу девизне штедње.

(Бета, 02.23.2017)

Коментари

Повезане вести »

Економија, најновије вести »