Извор: Ал Јазеера архива вести 23.02.2017

Додик оптужује Изетбеговића за тоталну кризу у БиХ

Ал Јазеера 23.02.2017
'Веома је јасно да је Бакир Изетбеговић одлучан да направи тоталну кризу у БиХ', поручио је Милорад Додик. Предсједник бх. ентитета Република Српска Милорад Додик оцијенио је да ће "потез бошњачких лидера довести Босну и… »

Ирачке снаге ушле на аеродром у Мосулу

Ал Јазеера 23.02.2017
Од протјеривања ИСИЛ-а из источног Мосула, ирачке снаге настоје освојити аеродром и војну базу у јужним дијеловима. Ирачке снаге ушле су на Међународни аеродром у Мосулу, те контролирају аеродромску писту. „Сигурносне… »

Заев: Македонија добија нову владу у марту

Ал Јазеера 23.02.2017
Лидер СДСМ-а каже како је постигнут договор с албанским странкама те да ће он бити нови премијер. Челник Социјалдемократског савеза Македоније Зоран Заев, који тренутно борави у Сарајеву, изјавио је у четвртак како је… »

Тајна посјета МцЦаина америчким војницима у Сирији

Ал Јазеера 23.02.2017
Републикански сенатор, један од највећих критичара америчког предсједника, био је у Сирији прошле седмице. Републикански сенатор Јохн МцЦаин, један од највећих критичара америчког предсједника Доналда Трумпа, тајно је… »

Полицијска акција против узгајивача канабиса у Албанији

Ал Јазеера 23.02.2017
Полицајци широм земље провјеравају стакленике, стара војна складишта, тунеле и напуштене куће, гдје би засади могли бити сакривени. У Албанији је почела велика операција против садње канабиса, саопћила је полиција те… »

Папа: Боље бити атеист него лицемјерни католик

Ал Јазеера 23.02.2017
Папа Фрањо сугерирао је да је боље бити атеист него један од многих католика који живе двоструким животом. Папа Фрањо поновно је критизирао неке чланове властите Цркве у четвртак, сугерирајући да је боље бити атеист него… »

На суду због корупције 1.300 румунских званичника

Ал Јазеера 23.02.2017
Скоро 1.300 званичника завршило је прошле године на суду због корупције у овој земљи, а штета се процјењује на 260 милиона еура. Скоро 1.300 званичника завршило је прошле године на суду због корупције у Румунији, а штета… »

Пјонгјанг: Кимова обдукција 'незаконита и неморална'

Ал Јазеера 23.02.2017
Власти Сјеверне Кореје негирају умијешаност у убиство брата челника те земље и траже испоруку његовог тијела. Обдукција изведена у Малезији над тијелом полубрата челника Сјеверне Кореје "незаконита је и неморална", објавила… »

Тринаест миграната угушило се у контејнеру у Либији

Ал Јазеера 23.02.2017
Укупно 69 избјеглица и миграната пронађено је у контејнеру на камиону који их је требао одвести до плаже у Кхомсу. Тринаест миграната угушило се у контејнеру камиона који их је превозио према плажи на западу Либије, прије… »

Видео: Опозиција преузела град Ал-Баб од ИСИЛ-а

Ал Јазеера 23.02.2017
Ослободилачка војска Сирије, потпомогнута турским снагама, протјерала је оружану групу Исламска држава Ирак и Левант из упоришта на сјеверу државе. [ИоуТубе/Ал-Хамза Регимент/Мутасим Бригаде виа Сторифул] Припадници… »