Извор: Где инвестирати архива вести 23.02.2017

Ниш: Влада Индије организује бесплатан програм стручног усавршавања за запослене

Где инвестирати 23.02.2017
У Нишу је у среду 22. фебруара 2017. године амбасадорка Индије Нариндер Цхаухан позвала све запослене Нишлије да искористе прилику и да се пријаве за бесплатан програм стручног усавршавања које организује индијска амбасада… »

Европска комисија прети Италији због великог јавног дуга

Где инвестирати 23.02.2017
Европска комисија обавестила је италијанску владу да би могла бити кажњена зато што није смањила рекордно висок ниво дуга земље. У извештају о италијанском дугу, Европска комисија позвала је Рим да предузме додатне мере за… »

Кинеска фирма заменила запослене роботима

Где инвестирати 23.02.2017
Критика аутоматизације је тешко одржива када статистички подаци јасно илуструју њене потенцијале. Најновији докази стижу из кинеске фабрике у Донггуан цитију. Фабрика је недавно заменила 90 одсто људске радне снаге машинама… »

Немачки Даимлер улаже 250 милиона евра у фабрику аутомобила у Русији

Где инвестирати 23.02.2017
Фабрика ће производити путничка возила премијум класе, која ће бити завршена до 2019. године. Немачки произвођач возила “Даимлер” инвестираће 15 милијарди рубаља (око 250 милиона долара) у фабрику за склапање… »

Годишња добит Пеугеот Цитроена порасла 79 одсто

Где инвестирати 23.02.2017
Француски произвођач аутомобила ПСА, власник брендова Пеугеот и Цитроен, у четвртак је известио да је у прошлој години готово удвостручио нето добит, док група планира да купи европске марке Генерал Моторса – Опел и… »

Вибер уводи могућност куповине од марта

Где инвестирати 23.02.2017
Вибер, једна од водећих глобалних апликација за размену порука, представиће почетком марта нове функционалности из области електронске трговине које ће корисницима омогућити куповину производа и брендова током ћаскања са… »

Прва бесплатна онлине школа програмирања за маме

Где инвестирати 23.02.2017
Центар за маме вас позива да се пријавите и будете полазница првог бесплатног програма Мама програмира – прве онлине школе програмирања за маме. Током тромесечне онлине обуке, маме ће имати прилику да кроз туторијале и рад с… »

Заустављен раст цена млека у свету

Где инвестирати 23.02.2017
Просечна цена млека и млечних производу на аукцијској продаји преко новозеландске платформе “ГлобалДаириТраде” је пала, притиснута повећаним залихама млека у свету и смањеном тражњом из Кине. ГлобалДаири индекс, који… »

Задовољавајући профит уз мала улагања у алтернативне њивске биљке

Где инвестирати 23.02.2017
Пелта, хељда, конопља, сирак, мак, сезам, рицинус и друге алтернативне њивске биљке гаје се у Србији на мањим површинама и тренутно немају велики економски значај. Те врсте се све више гаје у органском систему ратарења, а… »

Самсунг инвестира милијарду долара у АИ технологију

Где инвестирати 23.02.2017
Јужнокорејски гигант Самсунг планира да куповином других компанија буде компетитиван и на пољу вештачке интелигенције (АИ). Извештај из Јужне Кореје тврди да је компанија издвојила буџет од милијарду долара, који ће… »