Извор: Глас Америке архива вести 23.02.2017

Прекинута седница Председништва, БиХ у кризи

Глас Америке 23.02.2017
Чланови Председништва БиХ нису у четвртак успели да заврше седницу Председништва на којој је требало да буде речи о ревизији пресуде по тужби БиХ против Србије за геноцид. Седница је прекинута, а Босна и Херцеговина је… »

Ирачке снаге ослободиле аеродром у Мосулу

Глас Америке 23.02.2017
Ирачке снаге су у четвртак ослободиле аеродром у Мосулу, који су припадници екстремистичке организације Исламска држава контролисали од 2014. године. Ирачка државна телевизија објавила је да специјалне снаге и федерална… »

Македонци очекују нову владу у марту

Глас Америке 23.02.2017
Зоран Заев, лидер опозиционих социјалдемократа у Македонији изјавио је данас да очекује да нова влада буде формирана у марту након што је његова СДСМ постигла договор о свим кључним питањима са албанским странкама. "Сада… »

Румунија процесуирала 1.300 званичника због корупције прошле године

Глас Америке 23.02.2017
БУКУРЕШТ, РУМУНИЈА — Готово 1.300 званичника послато је на суд прошле године у Румунији у процесима због корупције која је починила штету држави од око 260 милиона евра, рекао је у четвртак главни државни тужилац за… »

Високи званичници САД суочени са огорчењем у Мексику

Глас Америке 23.02.2017
Амерички државни секретар Рекс Тилерсон рекао је да су Сједињене Државе и Мексико "две снажне земље које ће с времена на време имати различите ставове", али је додао да су разговори са мексичким званичницима били… »

Дармановић: Сигурни смо у подршку САД за чланство у НАТО

Глас Америке 23.02.2017
Црна Гора је добила гаранције да ће Сенат Сједињених Држава ратификовати Протокол о приступању НАТО-у и очекује да ће постати пуноправна чланица на самиту крајем маја, казао је за Ројтерс црногорски министар вањских… »

САД: Подршка тужиоцима у ЦГ, поштовати потернице

Глас Америке 23.02.2017
Сједињене Државе подржавају напоре црногорског Врховног државног тужиоца и специјалног тужиоца да истраже покушај пуча у Црној Гори и улогу Русије у том случају, у складу са црногорским законима, рекао је за Глас Америке… »

"Србија не може да спречи чланство Косова у УНЕСКО"

Глас Америке 23.02.2017
Косово ће постати члан УНЕСКО-а и Србија то не може да спречи, али може да одложи, закључено је на трибини УНЕСКО и српско културно наслеђе која је одржана у четвртак у Приштини. На скупу је речено да је Косово у… »

Трампова администрација повукла Обамину директиву о трансродним ученицима

Глас Америке 23.02.2017
Америчка федерална влада је повукла смернице којима се трансродним ученицима дозвољава да користе купатила и свлачионице пола са којим се идентификују а не оног с којим су рођени. Секретаријати за правосуђе и образовање… »

Испражњен камп у Северној Дакоти, ухапшено 10 активиста

Глас Америке 23.02.2017
Камп у којем су месецима живели активисти који протестују због изградње нафтовода у Северној Дакоти сада је готово испражњен пошто је јуче истекао рок који је Инжењеријски корпус америчке војске дао демонстрантима да… »