Извор: Јужне вести архива вести 23.02.2017

Радницима пропалих предузећа минималце обећали до краја дана

Јужне вести 23.02.2017
Након бројних обећања и одлагања, радници пропалих друштвених фирми у Нишу, који су се накнадно пријавили за исплату минималца, према најавама на градском сајту, паре би требало да добију данас после 17 сати. Они који… »

Око 2.000 неизлеглих јаја и пилића бацили у контејнер на Леденој стени

Јужне вести 23.02.2017
Кутије са љускама, полуизлеглим јајима и углавном мртвим пилићима из контејнера су извукли волонтери нишког Удружења “Зоо Планет”, а како су казали, ноћас их је приметила суграђанка која је туда пролазила. Засада није… »

Фото-вест: Ђубре и пси луталице на “Тужној Морави”

Јужне вести 23.02.2017
Похабане ципеле, најлон-кесе и џакови, гајбице за воће, па чак и даске тоалет шоља које висе са повијених грана дрвећа на ободу реке код села Ћуковац надомак Врања, разлог је зашто Јужну Мораву све чешће називају… »

Прихваћен нови предлог пројекта постројења за пречишћавање отпадних вода

Јужне вести 23.02.2017
По ко зна који пут су локалне власти Ниша најавиле да ће "у наредних неколико година" бити изграђено постројење за пречишћавање отпадних вода. Шеф градског пројектног центра Иван Петковић каже да је "прва фаза"… »

Фото-вест: Неосветљен пасаж пун ђубрета

Јужне вести 23.02.2017
Пролаз испод моста Младости, на Нишавском кеју, једина је могућност да се на безбедан и законит начин пређе са једне на другу страну, а грађанима смета што је пролаз потпуно неосветљен и пун смећа. Већ одавно овај пролаз… »

Четвородневни протести нишких станара

Јужне вести 23.02.2017
Окупљањем на платоу испред Народног позоришта, Удружени покрет слободних станара у петак 24. фебруара у 17 сати почиње са протестним шетњама. Како најављују, ићи ће ка Скупштини Града и до “Обједињене наплате”. Са… »

Аутобус са војницима слетео с пута код Владичиног Хана

Јужне вести 23.02.2017
Укупно 14 особа је повређено, од којих једна теже, када је аутобус који је из Ниша ка Врању превозио 28 припадника 4. бригаде Копнене војске јутрос око 6:20 из засад непознатих разлога слетео са пута код Владичиног Хана… »

Град плаћа нове инструменте за Симфонијски, иако у оркестру нема ко да их свира

Јужне вести 23.02.2017
Нишки симфонијски оркестар набавља априла нову харфу, тубу и два тимпана, а према речима директорке Весне Братић, Град би за то требало да плати око 11.000 евра. Међутим, оркестар засада нема харфисту ни тубисту, а како каже… »

Ауто везан за стуб у центру Ниша

Јужне вести 23.02.2017
У Вождовој у Нишу, једној од најпрометнијих улица кроз коју свакодневно прође велики број аутомобила и аутобуса, пролазници су данас затекли кола која је неко траком везао за стуб. Траком на којој пише “енергетски кабл”… »

Затвара се раскрсница код “Имиџа” због кружног тока

Јужне вести 23.02.2017
Од петка 24. фебруара до краја марта раскрсница Душанове, Николе Пашића и Мије Петровића биће затворена за саобраћај, јер је почела изградња кружног тока. Саобраћај ће, како су саопштили из надлежног Секретаријата… »