Извор: Курир/Балкан архива вести 23.02.2017

Хаос у Сарајеву због ревизије тужбе: Председништво БиХ без одлуке, захтев ипак предат Хагу!

Курир 23.02.2017
Председавајући Председништва БиХ Младен Иванић и бошњачки члан тог тела Бакир Изетбеговић одвојено су се обратили новинарима после прекида вандредне седнице Председништва, на којој је требало да се расправља о ревиији… »

Нова македонска влада у марту: Зоран Заев успео да се договори са албанским странкама

Курир 23.02.2017
Лидер опозиционих социјалдемократа у Македонији Зоран Заев изјавио је данас да очекује да нова влада буде формирана у марту након што је његова СДСМ постигла договор о свим кључним питањима са албанским странкама. "Сада… »

Адвокат: Маровићев син званично затражио да издржава казну у Србији

Курир 23.02.2017
ПОДГОРИЦА - Здравко Беговић, адвокат Милоша Маровића, сина бившег високог функционера владајуће ДПС Светозара Маровића, изјавио је да његов брањеник, који је узео српско држављанство и поднео захтев да затворску казу… »

Порука оца богатим родитељима: Ви и ваш немар криви сте што је ваше размажено дерле починило злочин

Курир 23.02.2017
Шок и неверица у Хрватској и региону завладали су после монструозног убиства тинејџерке Кристина Крапљан (18) у Загребу. Њи је на смрт избо бивши дечко, 19-годишњи син познатог загребачког угоститеља Давид Комшић… »

Хрватски новинар тужио портал због срамотног прогласа: Сметају им Срби на ријечком универзитету

Курир 23.02.2017
Хрватски новинар и теолог Драго Пилсел поднео је хрватском Државном тужилаштву кривичну пријаву против Виктора Кордиц́а, главног уредника хрватског сајта „Дневно.хр“, због, како је Пилсел писаним путем саопштио… »

Амбасада Турске у БиХ о ревизији пресуде: То је правно питање

Курир 23.02.2017
Амбасада Турске у Босни и Херцеговини саопштила данас је, поводом заједничке изјаве амбасадора Савета за имплементацију мира (ПИЦ), да је захтев за ревизију пресуде по тужби БиХ против Србије - правно питање. "Питање о којем… »

Присиљавали их на проституцију: Словенци продавали жене по Бразилу

Курир 23.02.2017
Бразилска полиција привела је 13 осумњичених за трговину женама и организовање проституције, а међу њима и двојицу Словенаца. Пошто је полиција у граду Форталеза на североистоку Бразила разбила међународну банду трговаца… »

Возач из пакла: Украо аутобус, одвезао децу у школу, па се забио у стене

Курир 23.02.2017
Две недеље након што је с паркиралишта украден аутобус, имотски полицајци успели су да открију лопове. Реч је о 23-годишњем возачу аутобуса и његовом 19-годишњем пријатељу који су, без засад јасно утврђеног мотива, у… »

Хрватски редитељ на мукама: Пољско тужилаштво отворило истрага због представе Оливера Фрљића

Курир 23.02.2017
ВАРШАВА - Пољско државно тужилаштво је покренуло истрагу због позоришне представе хрватског редитеља Оливера Фрљића коју су Католичка црква и конзервативне средине у тој земљи назвале "богохулном". "Отворена је истрага… »

(Видео) Нађено тело у реци Босни: Припада непознатој жени, полиција каже да је дуго боравило у води

Курир 23.02.2017
Тело пронађено у реци Босни, у месту Вјетреница код Врандука, припада женској особи потврђено је из МУП-а Теничко-добојског кантона. Након што је у четвртак преподне МУП Зеничко-добојског кантона примио дојаву о беживотном… »