Извор: Курир/Друштво архива вести 23.02.2017

Следи велика промена, у петак увече саставиће се небо и земља: Стижу обилне падавине и 20 цм снега

Курир 23.02.2017
БЕОГРАД - На западу и југозападу Србије сутра се у вечерњим сатима очекују обилне падавине, а у планинским пределима снег. Како је саопштио Хидрометеоролошки завод, током ноћи и у суботу пре подне на западу и југозападу… »

Шарчевић: Србија гради сопствени модел дуалног образовања

Курир 23.02.2017
БЕОГРАД - Србија ће бити једна од ретких земаља која ће у процес увођења дуалног образовања ући уз дефинисани законски оквир, како би цео тај процес био синхронизован, изјавио је данас министар просвете Младен Шарчевић… »

Утврђују се ко за рат: Мађари на граници са Србијом граде још једну ограду и четири војне базе

Курир 23.02.2017
БУДИМПЕШТА - Дуж 175 километара мађарско-српске границе биће изграђена нова заштитна ограда, иза већ постојеће, најавио је на конференцији за новинаре у Будимпешти министар у мађарској влади Лазар Јанош. Јанош је навео… »

Срећан пут: Добра видљивост и проходност, камиони на границама и по неколико сати

Курир 23.02.2017
Неочекивано високе температуре за ово доба године, више сунчаних интервала и добра видљивост, условљаваће добру проходност путева, али због тога долази до отапања снега, посебно у вишим планинским пределима, а самим тим и… »

Педагог Јована Винчић: Поједини мушкарци у Србији нуде новац дечацима мигрантима за секс

Курир 23.02.2017
СУБОТИЦА - Педагог Центра за заштиту и помоћ тражиоцима азила Јована Винчић изјавила је данас у Суботици да поједини мушкарци у Београду нуде новац малолетним дечацима мигрантима за сексуалне услуге. Јована Винчић је… »

Поплава витамина: Ево колико је воћа и поврћа потребно јести да бисте били здрави

Курир 23.02.2017
Људи који једу 10 порција воћа и поврћа дневно могу себи да продуже живот, показала је нова студија. Стручњаци лондонског Империјал колеџа су закључили да би таквим навикама у исхрани могло годишње да се спречи 7,8… »

Баук плавих коверти поново кружи: Београђани у паници због нових позива Министарства одбране

Курир 23.02.2017
БЕОГРАД - На адресе неких Београђана стигли су плави коверти са захтевима за покретање прекршајног поступка зато што нису у законом предвиђеном року пријавили промену пребивалишта. Мушки део популације прилично се… »

Сетва, жетва, ријалити и пријемни испит: Криминалци траже одлагање робије због свега и свачега

Курир 23.02.2017
БЕОГРАД - Сваке године 500-600 осуђеника подноси молбе за одлагање извршења затворске казне, од чега, према подацима основних судова, буде усвојено око половине. Према речима Иване Рамић, портпаролке Првог основног суда у… »

Лепа вест за ученике: Данас исплата кредита и стипендија

Курир 23.02.2017
БЕОГРАД - Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштило је да исплата ученичких кредита и стипендија за 12.225 ученика, који су изабрани на конкурсу почиње данас за школску 2016/2017 годину. Месечни износ… »

(Фото) отворена реновирана библиотека САНУ: Чува благо од милион и по књига

Курир 23.02.2017
БЕОГРАД - Управник Библиотека Српске академије наука и уметности (САНУ) Миро Вуксановић рекао је данас на свечаном отварању реновиране библиотеке да се процењује да у њој има више од милион и 500.000 књига, примерака… »