Извор: РТС архива вести 23.02.2017

Додик: Изетбеговић се одлучио за тоталну кризу

РТС 23.02.2017
Дешавања у Председништву БиХ јасно су показала да није донесена одлука о покретању ревизије пресуде по тужби БиХ против Србије, истакао је председник РС Милорад Додик, оценивши да је Бакир Изетбеговић изазвао кризу која… »

Посета повређеним припадницима Војске Србије

РТС 23.02.2017
У име министра одбране, припаднике Војске Србије повређене у јутрошњој саобраћајној незгоди, збринуте у нишкој Војној болници и Клиничком центру, обишао је пуковник Михаило Зоговић. Заменик начелника Управе за односе са… »

Вучић: Циљ две милијарде евра годишње од туризма

РТС 23.02.2017
Све више новца од туризма остаје у Србији, све смо атрактивнији за госте са Запада и за последње три године промет од туризма расте десет одсто годишње, изјавио је премијер Александар Вучић на Сајму туризма у Београду. Циљ… »

Дачић: Изетбеговићев потез угрожава стабилност БиХ и региона

РТС 23.02.2017
Потез бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића у дубокој је супротности са настојањима да се оствари свеобухватно помирење у региону, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић истичући да се тиме… »

Ирачке снаге заузеле аеродром у Мосулу

РТС 23.02.2017
Ирачки снаге заузеле су аеродром у Мосулу, неколико сати након отпочињања велике офанзиве против Исламске државе која контролише западни део тог града, јавила је ирачка државна телевизија. "Снаге за брзо деловање и… »

Суђења за убиство Славка Ћурувије одложено за апил

РТС 23.02.2017
Суђење оптуженима за убиство новинара Славка Ћурувије у Специјалном суду у Београду због техничких проблема одложено је за 4. април. Рочишта су заказана и за 5. и 6. април. Данас је требало да сведочи бивши начелник… »

Временска прогноза – 24. фебруар

РТС 23.02.2017
Средином дана на северозападу, после подне и увече и у осталим крајевима наоблачење са кишом, падом температуре и појачаним северозападним ветром. Увече и током ноћи у брдовито планинским пределима западне и јужне Србије… »

"ЕУ импресионирана односом Србије према мигрантској кризи"

РТС 23.02.2017
Европска унија је импресионирана начином на који српске власти решавају питање мигрантске кризе, као и економским реформама, поручио је генерални директор за проширење Европске комисије Кристијан Данијелсон. Министар… »

Шарчевић: Градимо сопствени модел дуалног образовања

РТС 23.02.2017
Србија ће бити једна од ретких земаља која ће у процес увођења дуалног образовања ући уз дефинисани законски оквир, како би цео тај процес био синхронизован, изјавио је министар просвете Младен Шарчевић. Младен… »

Позив штедишама банака бивше СФРЈ да пријаве потраживања

РТС 23.02.2017
Министарство финансија Србије позвало је штедише банака који су до 27. априла 1992. године имали девизну штедњу у банкама на територији бивше СФРЈ да пријаве своја потраживања. Позвани су држављани бивших република СФРЈ… »