Извор: Слободна Европа архива вести 23.02.2017

Поднијет захтјев за ревизију пресуде БиХ против Србије

Слободна Европа 23.02.2017
Чланови правног тима Сакиб Софтић, Давид Сцхеффер и Пхон ван ден Биесен предали су нешто прије 15 сати захтјев за ревизију пресуде пред Међународним судом правде у Хагу у поступку тужбе БиХ против Србије за геноцид. Процедура… »

Ирачке снаге заузеле аеродром у Мосулу

Слободна Европа 23.02.2017
Ирачке снаге безбедности уз подршку Сједињених Америчких Држава заузеле су главни аеродром у Мосулу, престоници Исламске државе Ирака и Леванта (ИДИЛ), и оближњу војну базу, јавила је државна телевизија. Након заузимања… »

Заев формира нову македонску владу?

Слободна Европа 23.02.2017
Председник Социјалдемократског савеза (СДСМ) Зоран Заев рекао је да су обезбеђени потписи више од 61 посланика за добивање мандата за састав нове владе. Усаглашена су најважнија питања – програм будуће владе, платформе… »

ЦГ: Маровићев син и званично тражи да служи казну у Србији

Слободна Европа 23.02.2017
Адвокат Милоша Маровића, сина високог функционера владјуће ДПС и некадашњег предсједника Држане заједнице Србије и Црне Горе, Здравко Беговић каже да његов брањеник који је поднио захтјев да затворску казну одлежи у… »

Иванцов након сједнице ПИЦ-а: Усвојена заједничку изјаву, Турска дијелом суздржана

Слободна Европа 23.02.2017
Амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов обратио се медијима испред зграде ОХР-а,а након одржане сједнице Вијећа за имплементацију мира (ПИЦ). Он је казао да је ПИЦ усвојио заједничку усаглашену изјаву Вијећа за имплементацију… »

Удружење: Позив члановима ПИЦ-а да подрже жртве у борби за истину и правду

Слободна Европа 23.02.2017
Удружење жртава и свједока геноцида позвали су данас чланове Вијећа за имплементацију мира у Босни и Херцеговини (ПИЦ) да подрже жртве у борби за истину и правду пред Међународним судом правде (ИЦЈ). "Сазивајући сједницу… »

Вучић: Одлука о парламентарним изборима до понедељка

Слободна Европа 23.02.2017
Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је да ће одлука о одржавању парламентарних избора бити донета најкасније до понедељка. Вучић је новинарима у Београду после отварања Сајма туризма рекао да ће та одлука… »

Мигранти на Рачи покушали ући у БиХ

Слободна Европа 23.02.2017
Седам особа из Пакистана покушало је рано јутрос нелегално ући из Србије у Босну и Херцеговину, саопштено је из Граничне полиције БиХ. Мигранти су откривени код жељезничке пруге у непосредној близини граничног пријелаза… »

Јовановић српским лидерима у БиХ: Не браните Србију као што сте то радили

Слободна Европа 23.02.2017
Предсједник Либерално демокатске партије (ЛДП) Чедомир Јовановић осврнуо се на посљедња дешавања у Босни и Херцеговини након што је одлучено да БиХ покрене ревизију пресуде пред Међународним судом правде у Хагу против… »

Дармановић: Црна Гора у мају чланица НАТО

Слободна Европа 23.02.2017
Црна Гора је добила увјеравања да ће Сенат САД ратификовати приступни уговор Црне Горе са НАТО-ом, изјавио је црногорски министар вањских послава Срђан Дармановић у интервјуу за Реутерс додајући да очекује да ће Црна Гора… »