Извор: Вечерње новости архива вести 23.02.2017

Расиста који је пљунуо бебу на слободи

Вечерње новости 23.02.2017
Мушкарац који је у енглеском градићу Јужни Тајнсајд пљунуо деветомесечну бебу у лице уз поруку мајци да „белци не би требало да се размножавају“, поштеђен је затвора након пресуде за расистички напад. Мушкарац који… »

Бор: Црква окупила даваоце крви

Вечерње новости 23.02.2017
Несвакидашње прикупљање драгоцене течности за потребе Опште болнице у граду бакра. БОР - Уз благослов епископа тимочког владике Илариона, овдашњи православни храм посвећен Светом Георгију је, у сарадњи са Службом… »

Центар за жртве силовања: Насиље често претходи злочину

Вечерње новости 23.02.2017
На Клиници за гинекологију и акушерство "Бетанија" у Новом Саду недавно отворен Центар за жртве силовања. Лане је збринуто десет жена под сумњом да су силоване, а у јануару још три пацијенткиње. ЗА само недељу дана у… »

Обнова споменика

Вечерње новости 23.02.2017
Владан Вукосављевић на конференцији у Тирани. НА састанку са хрватском министарком Нином Обуљен Коржинек, током редовне годишње Конференције савета министара културе земаља југоисточне Европе у Тирани, наш министар Владан… »

Стоп дискриминацији Срба у Бујановцу: Све функције Албанцима, нема ћирилице, улицама имена терориста!

Вечерње новости 23.02.2017
Српска удружења из Бујановца од владе траже да заустави дискриминацију. УТВРЂИВАЊЕ тачних података о броју становника и националној структури Бујановца први је захтев Срба те општине, незадовољних односом државе према… »

Обилне кише покренуле феномен који се ретко виђа (видео)

Вечерње новости 23.02.2017
Отвор, који локалци називају “Глори Холе”, функционише као сливник у лавабоу и има улогу спречавања преливања језера. Обилне кише и снег, као и снажан ветар који су у последње време погодили Калифорнију, толико су… »

Револуција у барси: Ћави и Пујол наследници Луиса Енрикеа?

Вечерње новости 23.02.2017
Да ли ће тренер Барселоне остати на клупи Каталонаца и наредне сезоне још увек није познато, али одређене фракције у клубу би на његовом месту виделе некадашње капитене. Убедљив пораз Барселоне на “Парку принчева” у… »

Сплитски судија мења исказе

Вечерње новости 23.02.2017
Суђење генералу Бориславу Ђукићу у Хрватској препуно кршења људских права. Председавајући Славко Лозина коригује изјаве сведока у корист тужилаштва. СУДИЈА Славко Лозина, који суди српском генералу Бориславу Ђукићу… »

Реч стручњака Како се прави кајмак

Вечерње новости 23.02.2017
Најчешће се прави од крављег, али и од овчијег и козјег млека, а може бити млад (једе се одмах по справљању у трајању од недељу-две дана) и зрели – који је оштријег мириса и жућкасте боје. КАЈМАК поред многих јела… »

И пензионери могу да буду жиранти за куповину стана

Вечерње новости 23.02.2017
Најстарији грађани могу да буду јемци за зајмове и тако помогну деци приликом куповине некретнине. Једино су ограничени годинама и висином пензије. Јамче код набавке аута. ПЕНЗИОНЕРИ могу да буду жиранти својој деци за све… »