Култура архива вести 23.02.2017

Вердијева "Моћ судбине" у Народном позоришту

Пресс 23.02.2017
Вердијева опера "Моћ судбине" биће премијерно изведена 25. фебруара у Народном позоришту под диригенстком управном Дејана Савића и у режији дугогодишњег уметничког руководиоца театра "Голдони" у Ливорну Албарта Палоше… »

Змајева награда Драгану Хамовићу за "Меко језгро"

РТС 23.02.2017
Ми можемо тражити неке другачије узоре, али Јован Јовановић Змај је од оних базичних песника српског 19. века толико широк по захватању у све лирске теме битне и за појединца и за заједницу, каже Драган Хамовић, добитник… »

Раг'н'Боне гостује на овогодишњем Егзиту

Пресс 23.02.2017
Један од главних извођача на овогодишњем Егзиту биће Раг’н’Боне Ман, који је недавно издао свој први албум "Хуман", саопштили су данас организатори фестивала. Фото:Б92.нет Тај албум је у првој недељи продат у више од… »

У Лондону представљена изложба о принцези Дајани

Пресс 23.02.2017
У Кенсингтонској палати у Лондону новинарима је јуце приказана изложба посвећена принцези Дајани поводом 20 година од њене погибије. Фото:Б92.нет Изложба под називом "Дајана - њен живот кроз моду" представља низ њених… »

Ексклузивно хит серија Убице мог оца направила хаос Телевизије се отимају за емитовање нове сезоне!

Курир 23.02.2017
Нове епизоде откупила је "Дајрект медија", па ћемо авантуре инспектора Александра гледати на оном каналу који понуди најбоље услове. Љубитеље телевизијске серије "Убице мог оца" обрадоваће вест да је компанија "Дајрект… »

Хералдика на Белом двору

Студио Б 23.02.2017
Грбови краљевске породице Карађорђевић, као и бројне занимљиве чињенице о хералдици и историји Карађорђевића, очекују посетиоце изложбе „Хералдика Карађорђевог дома“ која је отворена у Белом Двору. Први… »

Висконсин обележава 150. рођендан Френка Лојда Рајта, највећег америчког архитекте свих времена

Блиц 23.02.2017
Становници америчке савезне државе Висконсин обележавају ове године 150. рођендан чувеног америчког архитекте и дизајнера ентеријера Френка Лојта Рајта (1867-1959). Посетиоци ће током године моћи да уживају у бројним… »

Јелена не може тамо да крочи: Стан Микија Јевремовића добија новог власника?

Србија данас 23.02.2017
Туга не јењава. Туга за преминулим Микијем Јевремовићем не јењава, па је породица решила да стан где је живео добије новог власника. Како Курир Старс сазнаје, деца славног музичара не желе да некретнина буде у њиховом… »

Хемон добитник награде америчког ПЕН-а

Ал Јазеера 23.02.2017
Хемон је награђен за усмену хисторију о босанскохерцеговачким избјеглицама. Романописац, есејист и критичар Александар Хемон добитник је награде америчког ПЕН-а за усмену хисторију о босанскохерцеговачким избјеглицама, Хов… »

Писац Дејан Манојловић: Мук елите ће нас убити

Блиц 23.02.2017
"Чувар ватре" је први роман Дејана Манојловића. Прича о нама добро познатим деведесетим годинама, али и последицама које су оне оставиле на главног јунака који сада покушава да сачува уточишта своје слободе, већ је побрала… »