Култура архива вести 23.02.2017

Екстремни перформанс: Француски уметник провешће осам дана у удубљењу једне стене

Блиц 23.02.2017
Француски уметник Абраам Поаншевал (Абрахам Поинцхевал), стручњак за екстремне перформансе, затворио се јуче у удубљење једне стене тешке 12 тона. Уметник ће провести осам дана у удубљењу стене која се налази у Галерији… »

Боок Цапелла - најскупља библиотека на свету

Блиц 23.02.2017
Таписерије, кожне фотеље, свећњаци, дрвене резбарије и фигуре апостола: Боок Цапелла (Капела за књиге), новоизграђена библиотека у Санкт Петербургу, инспирисана готичком уметношћу, вероватно је најскупља библиотека на… »

Ћеркама смета што смо познати

Ало 23.02.2017
Глумица Слобода Мићаловић и њен супруг Војин Ћетковић су у браку који су склопили пре девет година добили близнакиње Веру и Милу, којима смета популарност родитеља. То је један од разлога због којих овај познати пар… »

Изложба ратних фотографија "Лекције из '91." у Музеју историје Југославије

Блиц 23.02.2017
У Музеју историје Југославије, 28. фебруара у 18х, биће отворена изложба ратних фотографија "Лекције из '91." кустоскиње др Сандре Витаљић. Изложба "Лекције из '91." по први пут у овом обиму окупила је фотографе из целе… »

Мемоари Мика Џегера открили бизарне тајне

Курир 23.02.2017
Једном је замало погинуо кад је јахао коња без седла јер је желео да осети слободу сеоског начина живота. Како је заправо изгледао хедонистички живот Мика Џегера (73) осамдесетих, на врхунцу славе Ролингстонса, можда се… »

Глумац Џон Севиџ за курир: Србију волим због хране без отрова!

Курир 23.02.2017
Треба да будете поносни на то што имате. Боравио сам у породици која живи на имању и гаји органску храну на тлу у ком никад није било пестицида. Холивудска звезда Џон Севиџ поново је гост Србије, овога пута због премијере… »

Стиже нам прва српска геј серија

Ало 23.02.2017
На мале екране би у Србији ускоро могла да стигне серија геј тематике. Редитељ Стеван Филиповић и сценариста Миња Боговац пишу заједничким снахгама причу "Поред мене - 10 касније", која је наставак њиховог филма у сарадњи… »

Промоција „Бг прича”: Београд је место многих чуда (фото и видео)

Вечерње новости 22.02.2017
Новинар и писац Зоран Љ. Николић представио наставак хит књиге "БГ приче": Приче о кориди на "Ташу", најстаријим суграђанима, оснивачима ваздухопловства. БЕЛЕШКА о једном времену, дух старог заборављеног Београда, хероји… »

Поучни стихови Селимира Радуловића

Вечерње новости 22.02.2017
Промоција збирке песама књижевника и управника Библиотеке Матице српске Селимира Радуловића "Сенка осмог еона" побудила је велику пажњу синоћ у Културном центру Новог Сада. ПРОМОЦИЈА збирке песама књижевника и управника… »

Ликовно истраживање природе

Данас 22.02.2017
Изложба под називом "Предели и крошње", ужичког академског сликара Владана Терзића, отворена је у Градској галерији. Терзић, који успешно ствара већ четири и по деценије, представио се са више од седамдесет уља на… »