Извор: Нови магазин архива вести 28.03.2017

Суд Обале Слоноваче ослободио бившу прву даму

Нови магазин 28.03.2017
Суд у Обали Слоноваче прогласио је данас да супруга бившег председника Симон Гбаго није крива за злочине против човечности и ратне злочине. Судија Куадио Буачи рекао је да је Гбагбо ослобођена кривице. Тужилаштво је… »

Тереза Меј потписала писмо које ће покренути Брегзит

Нови магазин 28.03.2017
Британска премијерка Тереза Меј потписала је званично писмо које ће сутра бити предато Бриселу и којим ће Велика Британија званично отпочети преговоре о Брегзиту, показује слика објавлљена из њене канцеларије. На слици коју… »

"Враћамо се у косовске институције"

Нови магазин 28.03.2017
Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић је рекао да су српски представници одлучили да се врате у приштинске институције. Он је разговору са званичником Стејт департмента Хојтом Брајаном Јијем, истакао да су Срби то… »

"Европска унија јасно да каже шта су проблеми на Балкану"

Нови магазин 28.03.2017
Демократија на Западном Балкану је у "горем стању" него пре десет година, оцењено је на скупу у организацији Европског парламента и Европског фонда за Балкан. На том скупу је представљена студија Саветодавне групе за Балкан… »

Двери: Обрадовић у згради општине Пећинци чека локалне функционере

Нови магазин 28.03.2017
Лидер Двери Бошко Обрадовић и посланици тог покрета данас су покушали надлежнима у општини Пећинци да уруче захтев да се Драгана Милићевић врати на посао у локалном Дому здравља у коме је, како тврде, добила отказ из… »

Обрачун са вишком килограма на прави начин

Нови магазин 28.03.2017
Женама се углавном вишак килограма "лепи" око стомака или ногу. Међутим, свако тело је прича за себе, и свако има своје критичне тачке, а у зависности од тога разликује се и процес скидања килограма, али се разликују и… »

Протест у Скопљу: "Одбаците Тиранску платформу"

Нови магазин 28.03.2017
Учесници протеста грађанске иницијативе За заједничку Македонију су се у Скопљу окупили испред седишта странке СДСМ. \Они су присталицама ове партије поручили да одбаце Тиранску платформу и да не гласају за председника… »

Жан Аселборн обећао наставак подршке Луксембурга Косову

Нови магазин 28.03.2017
Министар спољних и европских питања Луксембурга Жан Аселборн изјавио је данас у Приштини да је његова земља спремна да помогне Косову, за које је оценио да је "на правом путу". "Четири дана након проглашења ми смо… »

Трамп примио представнике полицијске уније у Белој кући

Нови магазин 28.03.2017
Председник САД Доналд Трамп данас је у разговору са вођама националне полицијске уније у Белој кући изразио забринутост због насилног криминала. Трамп је данас био домаћин састанка америчког струковног полицијског удружења… »

АС Центар: Лоши услови на одељењу КЦС за пацијенте са ХИВ/АИДС

Нови магазин 28.03.2017
Центар за оснаживање младих особа које живе са ХИВ и АИДС АС Центар саопштио је да је Шесто одељење Клинике за инфективне и тропске болести Клиничког центра Србије, где се лечи 87 одсто пацијената са ХИВ/АИДС у Србији, у… »