Извор: Нови магазин архива вести 28.03.2017

Додик и СНСД против СДС-ове декларације о Дејтонском споразуму и убрзаном путу ка ЕУ

Нови магазин 28.03.2017
Декларација о заштити Општег оквирног споразума за мир у БиХ и убрзаног пута ка ЕУ, као стратешким циљевима Републике Српске, чији је предлагач Српска демократска странка (СДС), изазвала је данас бурну расправу у Народној… »

Продужите живот за седам година

Нови магазин 28.03.2017
Бити оптимистичан, нарочито у средњој доби, доказано продужује живот за најмање седам и по година, без обзира на године, пол, социоекономски статус и физичко здравље, дакле важи и за пушаче, показала је велика америчка… »

Штрумфета избрисана са постера у израелском побожном граду

Нови магазин 28.03.2017
Кокетна Штрумфета, једини женски лик у дечјој анимираној комедији, избрисана је са постера у ултраортодоксном граду Бнеи Браку крај Тел Авива, због прописа којим се забрањује истицање постера са фотографијама жена јер би… »

Кока-кола негира да су њени напици опасни

Нови магазин 28.03.2017
Компанија Кока-кола негирала је данас да њени напици "Фанта" и "Спрајт" (Сприте) нису погодни за конзумирање када се комбинују са витамином Ц. Телевизија Си-еН-еН (ЦНН) пренела је на свом порталу да становници Нигерије бојкотују… »

Пољски министар: Појачања на источном крилу НАТО су одговор Русији

Нови магазин 28.03.2017
Пољски министар одбране Антони Маћеревич изјавио је данас да војници мултинационалног батаљона НАТО под америчком командом долазе у базу на истоку Пољске без тежње за агресијом већ као одговор на агресивне претње Русије… »

Мађарска почиње са притварањем тражилаца азила

Нови магазин 28.03.2017
Мађарска од данас почиње са обавезним притварањем тражилаца азила у такозваним транзитним зонама на граници. Како је пренео портал на мађарском језику вајма.инфо, у транзитним зонама постављени су контејнери, у којима ће… »

Хојт Брјан Ји данас и сутра у посети Косову

Нови магазин 28.03.2017
Заменик помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојт Брајан Ји (Хоит Бриан Иее) данас ће и сутра боравити на Косову где ће се састати са косовским званичницима. Најављени су његови сусрети… »

АИ: Коалиција предвођена САД не штити цивиле у Мосулу

Нови магазин 28.03.2017
У Мосулу је недавно дошло до повећања броја жртава што указује на то да коалиција предвођена САД не предузима одговарајуће мере у циљу спречавања цивилних жртава, док се уз ирачке снаге бори против екстремиста Исламске… »

Љубазни су опуштенији

Нови магазин 28.03.2017
Још једна ставка у којој су људи склони да се прецењују је љубазност. Истраживање психолога са Голдсмит универзитета у Лондону показало је да чак 98 одсто људи сврстава себе у најљубазнијих 50 процената популације. Али… »

Зашто су нам штенци толико слатки?

Нови магазин 28.03.2017
Скоро сви ћемо се сложити да су сви штенци, без обзира на расу, једноставно неодољиви. Зашто? Шта се дешава у нашем мозгу што нас тера да се распилавимо кад видимо штене? Водећа теорија каже да се код људи који… »