Извор: Нови магазин/Економија архива вести 28.03.2017

Ђорђевић: Бринемо о безбедности грађања јачањем Војске Србије

Нови магазин 28.03.2017
Министар одбране Зоран Ђорђевић изјавио је данас да је брига о безбедности грађана кроз јачање оперативне способности Војске Србије (ВС) усклађена с растом економије и побољшањем материјалног положаја грађана. "Нама је… »

Авион Ер Србије добио име Горан Бреговић

Нови магазин 28.03.2017
Национална авиокомпанија Ер Србија данас је на Аеродрому "Никола Тесла" у Београду представила авион "ербас А319" коме је дала име по познатом музичару Горану Бреговићу у оквиру програма "Живе легенде". Бреговић ће тако… »

Михајловић: Наплатна рампа у Врчину биће завршена средином априла

Нови магазин 28.03.2017
Министарка грађевинарства и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да ће наплатна станица Врчин на аутопуту Београд Ниш бити завршена у априлу, и да ће пропусна моћ бити већа за 30 одсто. Михајовић је током… »

Евро сутра 123,95 динара, НБС продала 15 милиона евра

Нови магазин 28.03.2017
Званични средњи курс у среду биће 123,9518 динара за евро што је незнатна промена у односу на данашњи курс, а Народна банка Србије (НБС) је продала 15 милиона евра да би ублажила прекомерне дневне осцилације курса. Евро је… »

Директори: Пословање Дијаманта и Фрикома стабилно без обзира на Агрокор

Нови магазин 28.03.2017
Пословање компанија "Дијамант" и "Фриком", које су део хрватског концерна "Агрокор" стабилно је у потпуности, а према речима њихових директора Теа Вујчића и Гојка Ђошића, обе компаније од почетка године бележе раст… »

Американ ерлајнс купио акције у највећем кинеском авиопревознику

Нови магазин 28.03.2017
Компанија Американ ерлајнс (Америцан Аирлинес) купила је део акција авиопревозника Чајна садерн ерлајнс (Цхина Соутхерн Аирлинес), највеће државне авиокомпаније у Кини, за 200 милиона долара. Кинеска компанија је данас… »

Државни секретар Владимир Илић са делегацијом ММФ-а о подршци породицама

Нови магазин 28.03.2017
Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Владимир Илић разговарао је данас са делегацијом ММФ-а о Нацрту закона о финансијској подршци породици са децом. Како је саопштило ресорно… »

Оптимизам потрошача у САД највиши у последњих 16 година

Нови магазин 28.03.2017
Оптимизам потрошача у САД достигао је у марту највиши ниво у последњих 16 година, што је значајан успех једног од омиљених економских показатеља америчког председника Доналда Трампа. Организација "Конференс борд" (Тхе… »

Европски комесар: Бразил мора да поврати поверење у извоз меса

Нови магазин 28.03.2017
Европски комесар за здравље и безбедност хране Витенис Андриукаитис изјавио је да ће Бразил морати да "поврати поверење" у извоз меса из те земље, после скандала око продаје меса с истеклим роком трајања, пренела је данас… »