Извор: Нова економија/Економија архива вести 10.04.2017

Радници Гоше настављају са штрајком иако им је Влада одобрила једнократну помоћ

Нова економија 10.04.2017
Радници Гоше настављају са генералним штрајком, упркос томе што је Влада одобрила једнократну помоћ, речено је за Н1 из Штрајкачког одбора. Милан Вујичић из Штрајкачког одбора рекао је за Н1 да су чули да су добили… »

Државне обвезнице донеле укупан промет од 2,1 милијарду динара

Нова економија 10.04.2017
Другу седмицу заредом домаће тржиште акција забележило је пад вредности. Слику невелике инвестиционе активности поново су надоместиле државне обвезнице које су донеле укупан промет од 2,1 милијарду динара (око 17 милиона… »

Учинити све да се заштите компаније које послују у систему 'Агрокора'

Нова економија 10.04.2017
Главни економиста Светске банке за Србију Лазар Шестовић за РТС каже да је битно да се учини све што је могуће да би се заштитиле компаније које послују у систему "Агрокора" и истиче да је Влада на време отворила ту тему… »

Ефектива тражи од Владе и НБС да уведу закон о конверзији кредита

Нова економија 10.04.2017
Удружење банкарских клијената Ефектива је поново затражило да Влада Србије и Народна банка Србије (НБС) хитно донесу закон о конверзији кредита у швајцарским францима, како би се спречило да банке "отимају" некретнине од… »

Влада Хрватске предложила је Анту Рамљака за ванредног повереника за Агрокор

Нова економија 10.04.2017
Влада Хрватске предложила је Анту Рамљака за ванредног повереника за Агрокор. Одлука је упућена Трговачком суду у Загребу који би током наредна два дана требало да донесе решење о отварању поступка ванредне управе и одлуку… »

Четири члана синдиката Слога добила отказ у 'Трајал'-у као технолошки вишак

Нова економија 10.04.2017
Од 30 радника крушевачке Трајал корпорације који су проглашени технолошким вишком четворо су чланови Одбора синдиката Слога у том предузећу, а међу њима су председник и потпредседник тог Одбора, рекао је агенцији Бета… »

Гориво у Србији поскупљује за десетак дана због политичких тензија у Сирији

Нова економија 10.04.2017
Политичке и ратне тензије у вези са Сиријом дижу цене нафте које су за само пола месеца порасле 15 одсто, па је барел достигао 56 долара. Ефекте тог раста на нашим пумпама треба очекивати за десетак дана, када се потроше… »

Око 100.000 Срба раде као фриленсери за странце и зарађују одлично

Нова економија 10.04.2017
Они су су у Србији, а њихови послодавци широм света. Дизајнирају им интернет презентације, воде налоге на друштвеним мрежама, преводе, пројектују, програмирају, пишу приче, пуштају музику, па и воде психотерапију… »

Прва онлајн платформа за трговину биомасом у Србији

Нова економија 10.04.2017
У Привредној комори Србије представљен је пројекат Зелена Србија, са првом онлајн платформом за трговином биомасом у Србији. Потпредседник Привредне коморе Србије Мирослав Милетић рекао је да је портал "Зелена енергија" са… »

Данас: Тужилаштво ће ове недеље обавити разговор са Маријом Мали

Нова економија 10.04.2017
Више јавно тужилаштво ове седмице ће обавити разговор са Маријом Мали, бившом супругом градоначелника Београда поводом тврдњи о сумњивом пословању Синише Малог, објавио је лист Данас. Лист пише да се не зна ког датума… »