Извор: Нови магазин/Политика архива вести 10.04.2017

Мекејн: САД ће помоћи Србији да убрза пут ка Европи

Нови магазин 10.04.2017
Премијер Србије Александар Вучић разговарао је данас у Београду с америчким сенатором Џоном Мекејном који је изразио "челично снажну" подршку САД Европи и напредовању Србије ка чланству у Европској унији. Мекејн је на… »

ДЈБ позвала посланике опозиције да потпишу иницијативу за смену Маје Гојковић

Нови магазин 10.04.2017
Покрет Доста је било (ДЈБ) позвала је данас све посланике опозиције у Скупштини Србије да потпишу иницијативу за смену Маје Гојковић са места председнице Скупштине и за гласање о неповерењу Влади Србије. ДЈБ је навела у… »

Љајић: Очекивао сам бар извињење

Нови магазин 10.04.2017
Председник Социјалдемократске партије Србије (СДПС) Расим Љајић рекао је данас да постоје најмање два разлога зашто је Нови Пазар одабран као главна тема у причи о наводној крађи гласова на председничким изборима 2. априла… »

Тадић: Вучић може укинути опозицију, али не и грађане

Нови магазин 10.04.2017
Бивши председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић изјавио је да није изненађен протестима студената, јер је премијер Србије Александар Вучић "креирао ненормалну атмосферу у друштву", преноси лист Данас… »

Синдикати пензионера подржавају захтеве студената који протестују на улицама

Нови магазин 10.04.2017
Удружење Синдиката пензионера Србије данас је саопштило да подржава оправдане захтеве студената који протестују у Београду и у неколико градова у Србији. "Захтевима студената додајемо још један - поништавање свих закона… »

Сутра поновљено гласање на осам бирачких места

Нови магазин 10.04.2017
Гласање на изборима за председника Србије сутра ће бити поновљено на осам бирачких места на којима право гласа има 9.851 грађанин. Избори ће бити поновљени на по једном бирачком месту у Краљеву, Панчеву, Вршцу, Врбасу… »

Представник ЛДП-а у РИК-у поднео оставку

Нови магазин 10.04.2017
Представник Либерално демократске партије (ЛДП) у Републичкој изборној комисији (РИК) Драган Нинковић поднео је данас писану оставку и више неће учествовати у раду РИК-а, саопштио је ЛДП. У саопштењу се наводи да је… »

СДА Санџака од данас део власти у Новом Пазару

Нови магазин 10.04.2017
Странка демократске акције (СДА) Санџака од данас ће званично бити део власти у Новом Пазару, што је део Декларације о стратешком партнерству те странке и Санџачке демократске партије (СДП), сазнаје новопазарски радио Сто… »

Муижниекс забринут због недовољног приступа правди на Косову

Нови магазин 10.04.2017
Комесар за људска права Савета Европе Нилс Муижниекс изразио је данас забринутост зато што је и 18 година после краја сукоба на Косову хиљадама људи и даље ускраћен приступ правди и рекао да је крајње време да се то… »

Марић: Израда нацрта Статута ЗСО у потпуности у надлежности Срба са Косова

Нови магазин 10.04.2017
Помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Љубомир Марић изјавио је данас да је израда нацрта Статута Заједнице српских општина (ЗСО) "у потпуности" у надлежности Управљачког тима, односно представника Срба са… »