Извор: Студио Б/Политика архива вести 10.04.2017

Вучић: Нећу дозволити људима бившег режима да уведу диктатуру

Студио Б 10.04.2017
Изабрани председник Републике Србије Александар Вучић рекао је вечерас да је суштина онога што чини „бивши режим“ да се направи атмосфера да се све уруши, да се делегитимишу све институције, да се сруши Србија, те… »

Вучић и Мекејн о заједничким питањима, сарадњи, акцијама…

Студио Б 10.04.2017
Регионални мир и стабилност, истрајавање у политици војне неутралности и унапређење билатералних односа, биле су главне теме разговора са америчким сенатором Џоном Мекејном, изјавио је после састанка у вили Мир премијер… »

Хан:Вучић као премијер већ показао да је европски пут стратешки циљ

Студио Б 10.04.2017
Европски комесар за проширење и суседску политику Јоханес Хан оцењује да је изабрани председник и премијер Србије Александар Вучић као шеф владе већ јасно показао да је европски пут његов стратешки циљ. Хан истовремено… »

ДС и Д ЈБ за смену Гојковићеве и чланова РЕМ

Студио Б 10.04.2017
Демократска странка и Д ЈБ траже, како су навели у одвојеним саопштењима, смену председнице Скупштине Србије Маје Гојковић и разрешење чланова РЕМ. ДС наводи да тиме жели да „одбрани парламентаризам и институције“… »

ЦРТА: Изборни дан у складу са процедурама

Студио Б 10.04.2017
После Републичке изборне комисије и НВО ЦРТА оценила је да су председницки избори били регуларни. ЦРТА сматра да је изборни дан протекао углавном у складу са прописаним процедурама и да су прелиминарни налази, показали да су… »

СНС позвала ДС да одлучи:Протести или рад Скупштине

Студио Б 10.04.2017
СНС је позвала данас ДС и њеног председничког кандидата Сашу Јанковића да коначно одлуче да ли желе да наставе са организовањем протеста, јер су разочарани због резултата председничких избора, или ће коначно омогућити… »

Љајић: Очекивао сам бар извињење

Студио Б 10.04.2017
Председник СДПС Расим Љајић рекао је данас да постоје најмање два разлога зашто је Нови Пазар одабран као главна тема у причи о наводној изборној крађи и да је након пребројавања гласова пред камерама очекивао бар… »

Сутра поновљање избора на осам бирачких места

Студио Б 10.04.2017
Избори за председника Србије биће сутра поновљени на осам бирачких места, по једном у Краљеву, Панчеву, Вршцу, Врбасу, Тополи, Зрењанину, Бачкој Паланци и београдској општини Звездара. Председнички избори 2. априла… »

Мишчевић: Надам се отварању четири поглавља у јуну

Студио Б 10.04.2017
Шефица преговарачког тима Србије са ЕУ Тања Мишчевић изјавила је да се нада да ће четири нова поглавља бити отворена у јуну и истакла да је циљ Србије да сва поглавља буду отворена до краја 2018. године. Мишчевић је… »