Друштво архива вести 19.04.2017

Србија: Добили по 20.000 € и бесплатан вифи

Б92 19.04.2017
Челницима 12 општина чији су грађани били најактивнији у слању рачуна у игри Узми рачун и победи, уручена су признања за допринос борби против сиве економије. Победници су добили и награде - 12 ви-фи зона са бесплатним… »

Министар одбране разговарао са припадницима Специјалне брига о "проблемима и недоумицама"

Блиц 19.04.2017
Министар одбране Зоран Ђорђевић разговарао је данас у Дому Војске у Панчеву са подофицирима и професионалним војницима из Специјалне бригаде. Према речима министра Ђорђевића, идеја је да се најмање једном годишње… »

Не отварајте лажни мејл Привредне коморе Србије

РТВ 19.04.2017
БЕОГРАД - Привредна комора упозорила је данас јавност да је регистрован злонамерни мејл, у потпису представљен као мејл "Привредне коморе Србије", који нема никакве везе са ПКС а у себи садржи опасан вирус. Мејл је, како се… »

Палма: Боримо се за децентрализацију

РТВ 19.04.2017
КОВИН - Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је на предизборном скупу ЈС у Ковину да та странка подржава младе људе који нешто траже али да су млади који протестују у Београду "заведени и преварени"… »

Стефановић: Нови објекат САЈ од донација

Данас 18.04.2017
Министарство унутрашњих послова ће наставити да улаже у опремање и модернизацију Специјалне антитерористичке јединице (САЈ), која је спремна да одговори на све изазове који потенцијално могу да угрозе безбедност грађана… »

Помозимо мами да опет буде са својом бебом!

Мондо 19.04.2017
Миљани Ристић Станковић, младој мами четворомесецне бебе Вукашина, дијагностикована је акутна мијелобластна леукемија (АМЛ) само пар месеци после порођаја. Помозимо и њој и беби! Фото: Фацебоок Миљана се породила пре… »

Почело истраживање могуће гробнице код Рашке

РТС 19.04.2017
Комисија Владе Србије за нестала лица и представници Комисије за нестала лица из Приштине почели су истраживање локације у селу Кизевак код Рашке због сумње да би се ту могла наћи масовна гробница са посмртним остацима… »

Службе на ногама: Бабовић: Свим штабовима наложена приправност

Блиц 19.04.2017
Свим штабовима за ванредне ситуације на територији Србије наложено је да предузму мере за спречавање и евентуално ублажавање последица обилних падавина, изјавио је начелник Управе за управљање ризиком Сектора за ванредне… »

ЦИНС номинован за највеће новинарско признање Европе

Б92 19.04.2017
Београд -- Центар за истраживачко новинарство Србије номинован је за Европску новинарску награду 2017, која ће бити додељена у четвртак у Амстердаму. ЦИНС је, како је саопштено, номинован у категорији "Истраживачко… »

Две цркве расправљају о степинцу: Четврта рунда дијалога у Пожеги, учесници се обавезали на ћутање

Курир 19.04.2017
У хрватском граду Пожега, некада Славонска Пожега, 21. и 22 априла биће одржан четврти састанак Мешовите католичко-православне комисије, која треба да расветли улогу и одговорност кардинала Алојзија Степинца током Другог… »