Извор: Б92/Балкан архива вести 06.05.2017

Македонија: Убијен градоначелник општине Боговиње

Б92 06.05.2017
Скопље -- Градоначелника Општине Боговиње у северозападној Македонији Хазбија Идризија убио је бивши радник те општине, јавили су локални медији. Телевизија “Алсат М“ је објавила да је Идризи убијен након расправе са… »

Колинда: Време је да Хрвати и Срби подвуку црту

Б92 06.05.2017
Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић рекла је да је одбрана Вуковара зауставила поход четника и тзв. ЈНА у Хрватску у намери да се створи Велика Србија. Она је додала да прошлост не може да се заборави, али да не… »

"Џафери ће озваничити албански,почела Тиранска платформа"

Б92 06.05.2017
Скопље -- Странка бившег македонског премијера Николе Груевског ВМРО-ДПМНЕ тврди да је у Македонији "почела реализација Тиранске платформе". Он је додао да "пристижу фактуре за антидржавно и издајничко понашање СДСМ и… »

СДСМ: Мандат Заеву; ВМРО-ДПМНЕ: Прогласили нас Србима

Б92 06.05.2017
Скопље -- СДСМ поново је позвао македонског председника Ђорђа Иванова да да мандат лидеру те странке Зорану Заеву. Странка је позвала и супарничку ВМРО-ДПМНЕ да преузме улогу конструктивне опозиционе странке. Са друге стране… »

Китаровићева честитала "Вујановићу": Хваја, Којинда

Б92 06.05.2017
Загреб -- Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић са свог службеног Твитер налога упутила је честитку црногорском председнику због уласка у НАТО. Једини проблем је у томе што је честитку упутила на лажни Твитер профил… »

БиХ: Обележена 74. годишњица Битке на Неретви

Б92 06.05.2017
На Спомен обележју Битке за рањенике у Јабланици је обележена 74. годишњица "Битке за рањенике" на Неретви. Фена наводи да су свечаности присуствовали многобројни представници државног, федералног, кантоналног и локалног… »

Мост Пленковићу: Одлагањем гласања кршите Устав

Б92 06.05.2017
Загреб -- Странка Мост упозорава премијера Хрватске Андреја Пленковића да одуговлачењем именовања нових министара крши Устав с озбиљним последицама по државу и друштво. Такође, оцењују да одуговлачењем Пленковић… »

ЗГ: Протест на Тргу маршала Тита због "Трга маршала Тита"

Б92 06.05.2017
Загреб -- Иницијатива "Круг за трг" организовала је протесте на Тргу маршала Тита, испред Хрватског народног позоришта у Загребу. Учесници протеста захтевају да се има Јосипа Броза Тита избаци из имена Трга. Иницијатива је у… »

Колинда: Пленковић има легитимитет за вођење владе

Б92 06.05.2017
Загреб -- Андреј Пленковић има легитимитет за даље вођење владе, изјавила је хрватска председница Колинда Грабар КИтаровић. Она је рекла и да могућност превремених избора "искључује до локалних избора", а да ће се након… »

"Није само Изетбеговић генератор кризе у БиХ, и Додик је"

Б92 06.05.2017
Бањалука -- Потпредседник СДС Мирко Шаровић изјавио је да није само бошњачки члан Председништва БиХ и лидер СДА Бакир Изетбеговић генератор дубоке кризе у БиХ. Он је рекао да генератора има неколико, а међу њима је и… »