Извор: Ритам града Кг/Региони архива вести 23.05.2017

Дан свесловенске писмености у Универзитетској галерији

Ритам града Кг 23.05.2017
У оквиру програма обележавања 41 године постојања Универзитета у Крагујевцу, сутра од 18 часова, у Универзитетској галерији у Крагујевцу, биће обележен Дан свесловенске писмености, са темом „(ПРА)СЛОВЕН“, који… »

Млади правници из Крагујевца успешни на такмичењу у симулацији суђења

Ритам града Кг 23.05.2017
Тим Правног факултета Универзитета у Крагујевцу освојио је друго место на Републичком такмичењу у симулацији суђења из области кривичног процесног права, одржаном у Београду. Победник такмичења је Правни факултет… »

Изложба Хидден, Бориса Бурића

Ритам града Кг 23.05.2017
Изложба Хидден, аутора Бориса Бурића, биће отворена вечерас у 20 часова, у Галерији СКЦ-а. … Појава невидљивог присуства је тема серије фотографија Хидден коју је Борис Бурић направио током свог резиденционалног боравка у… »

„Црвенкапа и збуњени вук“ у ПЗД

Ритам града Кг 23.05.2017
Сутра од 18 сати, на репертоару Позоришта за децу наћи ће се представа „Црвенкапа и збуњени вук“. Ова весела савремена бајка је прича у којој је све изокренуто у односу на садржај познате бајке „Црвенкапа“… »

ГВ: Поједностављен поступак за упис деце у предшколске установе

Ритам града Кг 23.05.2017
Градско веће на данас одржаној седници дало је сагласност предшколским установама “Нада Наумовић“ и “Ђурђевдан“ на измене и допуне Правилника о начину, критеријуму и поступку пријема деце у те установе. Ради се… »

Отворен први Фестивал музичке омладине

Ритам града Кг 23.05.2017
У организацији Удружења Музичка омладина Крагујевац уз подршку Музичке школе “Др Милоје Милојевић“ и под покровитељством града Крагујевца у сали Прве крагујевачке гимназије отворен је први Фестивал музичке омладине… »

Град ускоро преузима РТК?

Ритам града Кг 23.05.2017
Градско веће Крагујевца донело је закључак о подношењу захтева Влади Републике Србије за преузимање оснивачких права над Радио телевизијом Крагујевац. Уколико Влада Србије да сагласност и донесе одговарајућа акта из своје… »

Академија „Оксфорд” на новој локацији

Ритам града Кг 23.05.2017
Флора Левис је једном изјавила да учење новог језика није учење других речи за исте ствари, већ стицање способности да се размишља на другом језику и други начин. Уколико то желите, све што треба да урадите је да… »

Концерт Данице Крстић у Крагујевцу

Ритам града Кг 23.05.2017
Љубитеље музике Данице Крстић моћи ће да уживају у њеном предивном гласу, у четвртак, од 20 часова, у сали Прве крагујевачке гимназије. Музичку пратњу чиниће проф. Ивица Ђокић – клавир, проф. Милан Маринковић… »

Вече посвећено Исидори Секулић

Ритам града Кг 23.05.2017
Поводом 140 година од рођења Исидоре Секулић, данас у 19 часова, у Народној библиотеци „Вук Караџић“, биће приређено вече њој посвећено. О својеврсној ромасираној биографији ове знамените српске књижевнице… »