Региони архива вести 23.05.2017

Национална географија: Седам медаља за врањске гимназијалце

Југмедиа 23.05.2017
Ученици гимназије „Бора Станковић“ из Врања, освојили су седам награда на такмичењу Национална географска олимпијада одржаном у Београду. На такмичењу које се састојало из три нивоа где су се проверавао теоријски… »

Стигли на север баната: У прихватни центар Кикинда смештено 240 миграната

Курир 23.05.2017
КИКИНДА - Чамотну свакодневицу у нехигијенским баракама и магацинима у околини београдске аутобуске станице, мигранти су заменили боравком у Прихватном центру код Кикинде. У реновираној бившој управној згради Пољопривредног… »

Дивље свиње уништиле засаде

РТС 23.05.2017
Мештани старопланинских села у општини Димитровград, кажу да дивље свиње годинама уништавају њихове засаде кукуруза и кромпира. Ратари су овог пролећа због тога принуђени да пресејавају своје њиве. За помоћ су се… »

Премијера представе "Рубиште" у Шапцу

РТС 23.05.2017
У Шабачком позоришту, вечерас ће премијерно бити изведена представа "Рубиште" по тексту глумца Нинослава Ђорђевића у режији Кокана Младеновића. Представом високе продукције овај театар заокружује сезону трилинга… »

Нишлијке на Ватрогасним олимпијским играма?

РТС 23.05.2017
На Ватрогасним олимпијским играма у Аустрији од 9. до 16. јула, Србију ће представљати женска екипа Добровољног ватрогасног друштва Ниш. Њихов одлазак је, међутим, неизвестан јер немају довољно новца за пут. Огромна воља… »

Даничин сир најбољи на Новосадском сајму

РТС 23.05.2017
Даница Терзић из Мокрина се више од тридесет година бави производњом чувеног ролованог мокринског сира. Квалитет њених производа потврђен је бројним признањима, а највеће је стигло са Новосадског сајма у виду дипломе -… »

Хигијена уста и зуба утиче на опште здравље

РТС 23.05.2017
Орално здравље има велики утицај на опште здравље, а утиче и на говор и спавање. Зато хигијену уста и зуба треба одржавати током читавог живота. Мере заштите треба примењивати током читавог живота, чак и пре ницања… »

На прославе рођендана у играоницама чека се по два месеца

Југмедиа 23.05.2017
Мода, престиж или олакшица, тек ретки су родитељи који својој предшколској деци и основцима рођендане не славе у специјализованим играоницама, а навала је толико велика да се термини заказују и по два месеца унапред… »

За све љубитеље Дан науке у Чачку

Глас Западне Србије 23.05.2017
Чачак - Дан науке у организацији Уније проналазача Србије и дијаспоре - Теслино јединство, заједно са Канцеларијом за младе Чачак биће одржан 26. маја у просторијама Регионалног центра за професионални развој запослених у… »

“СТОП СХОП” спрема вас за матуру

Глас Западне Србије 23.05.2017
Чачак - Време је за матуре! Зато је ту ваш “СТОП СХОП”, да помогне да се припремите за овај важан догађај. Очекује вас супер програм. Уз музички одабир ДЈ-а, наши стилисти, шминкери, инструктори плеса и нутриционисти… »