Извор: Дојче веле архива вести 15.06.2017

„Европа је обећање, али и обавеза“

Дојче веле 15.06.2017
Немачка је спремна да пружи пуну подршку Србији на европском путу, рекао је председник Бундестага Норберт Ламерт у говору у Народној скупштини Србије. Он је нагласио важност парламентарног живота и права мањина. „Живимо… »

Чека се само Приштина

Дојче веле 15.06.2017
У Бриселу се надају да ће у јулу бити основана Транспортна заједница Западног Балкана која би била усклађена са ЕУ. За то недостаје само пристанак Косова. Неке чланице ЕУ захтевају да се на Приштину изврши притисак… »

Битка немачких и америчких супермаркета

Дојче веле 15.06.2017
Немачки дисконтни ланац Лидл отвара првих 10 продавница у САД. Битка немачких и америчких трговачких ланаца траје одавно: и Волмарт је покушао да се прошири на Немачку, али изгледа да Немци у Америци имају више успеха… »

Замке наводног „укидања“ роминга

Дојче веле 15.06.2017
Од четвртка (15. јун) забрањено је наплаћивати услуге роминга у оквиру ЕУ. Теоретски би тако корисник са немачком картицом могао да телефонира из Шпаније под истим условима као код куће. Али то је ипак само теорија. Европска… »

Да ли Хрватској прете терористички напади?

Дојче веле 15.06.2017
Хрватска је чланица Европске уније и НАТО и као таква једна од могућих мета, кажу саговорници ДВ. Додуше, далеко већа претња долази преко суседне БиХ чије муслимане терористи изнова позивају да убијају „невернике“… »

Досије и за шестогодишњаке

Дојче веле 15.06.2017
„Зар министри унутрашњих послова немају паметнија посла него да отварају досијее за децу између 6 и 14 година старости?“, пише штампа након одлуке да органи безбедности добију шира овлашћења у борби против тероризма… »

Катарски петродолари над Немачком

Дојче веле 15.06.2017
Дипломатски рат и блокада Катара од стране суседа веома се помно прате у Немачкој. Овде је Катар велики инвеститор па се страхује због могуће нестабилности немачких компанија. Зато Берлин посредује у конфликту. Слика које је… »

Пуцњава на терену за бејзбол

Дојче веле 15.06.2017
Један републикански конгресмен је у критичном стању након што је нападач пуцао на политичаре који су тренирали за добротворни бејзбол меч надомак Вашингтона. Истрагу је преузео ФБИ који сумња на политички мотив напада… »