Извор: Блиц архива вести 12.07.2017

Завршен састанак у Трсту: Главна порука самита - јачање регионалне сарадње

Блиц 12.07.2017
Потписивањем Уговора о Транспортној заједници вечерас је у Трсту завршен 4. Самит лидера западног Балкана, који се организује у оквиру Берлинског процеса. Главна порука самита било је јачање регионалне сарадње, односно… »

Злочин у Раковици: "Рањена жена покушала је да побегне од суманутог мужа, дотрчала до паркинга, пала и издахнула"

Блиц 12.07.2017
Полиција је идентификовала убицу и жртве данашње трагедије у згради Центра за социјални рад у Раковици. Како "Блиц" сазнаје, убица је Марко Н., а његове жртве бивша супруга Маја Ђ. и њихов четворогодишњи син. Злочин… »

Крај драме у Крагујевцу: Предао се и трећи мушкарац који је био забарикадиран у згради

Блиц 12.07.2017
Мушкарац који се јуче забарикадирао у подруму зграде у Крагујевцу предао се припадницима Жандармерије, преноси РТС. Двојица од тројице младића, који су се јуче такође затворили у подруму зграде у Улици Светозара Марковића… »

Петорица осумњичених за убиство Американца пред истражним судијом на Закинтосу

Блиц 12.07.2017
Петорица од укупно девет осумњичених мушкараца за убиство америчког туристе на Закинтосу појавили су се данас пред истражним судијом на том грчком острву. Против деветорице мушкараца, међу којима су један Грк, семорица… »

"Тражићу правду и у стразбуру": Дулић: Наставићу да се борим, уложићу жалбу

Блиц 12.07.2017
Бивши министар заштите животне средине Оливер Дулић, који је данас осуђен на три и по године затвора, рекао је новинарима да ће наставити да се бори и да ће се жалити на ту пресуду, тврдећи да није починио никакво… »

РТС: Прва смена у "Фијату" прекида штрајк

Блиц 12.07.2017
Већина радника прве смене у крагујевачком "Фијату" одлучила је да прекине штрајк и да у петак почне да ради када би требало да почну преговори са пословодством "Фијата". Та одлука донета је после јутрошних преговора… »

Евро сутра 120,13 динара

Блиц 12.07.2017
Динар ће у четвртак ојачати 0,1 одсто према евру у односу на данас и званични средњи девизни курс биће 120,1313 динара за један евро, што ће бити најјача вредност домаће валуте у овој години, објавила је Народна банка… »

Кубуровић: Влада сутра о савету за спречавање насиља у породици

Блиц 12.07.2017
Министарка правде Нела Кубуровић најавила је да ће сутра на седници Владе Србије на дневном реду бити формирање савета за спречавање насиља у породици, а на основу Закона који је 1. јула ступио на снагу. Кубуровић је на… »

Бројни састанци српске премијерке на Самиту у Трсту: Регионална стабилност важна за фискалну и политичку стабилност

Блиц 12.07.2017
Фискална и политичка стабилност, што је главни задатак наше владе, нису могући без регионалног развоја и регионалне стабилности, и зато је важно што ћемо данас у Трсту о томе да разговарамо, изјавила је премијерка Србије… »

Сарадња у економији Грчке и Србије у успону - може и више

Блиц 12.07.2017
Поред билатералне и привредна сарадња између Србије и Грчке налази се у сталном успону, показују званичне бројке пред сутрашњу прву седницу Високог савета за сарадњу између Србије и Грчке, на којој учествује председник… »