Економија архива вести 16.07.2017

Турудић: Фијат одавно донео одлуку да ли остаје у Крагујевцу

Н1 Инфо 16.07.2017
Новинар недељника Време Момир Турудић изјавио је, гостујући у Новом дану, да је одлука Фијата о томе да ли ће наставити производњу у Крагујевцу вероватно већ одавно донета, али се не саопштава. Извор: Н1 "У Крагујевцу већ… »

Вучковић: Још пет година до плате од 500 евра

РТВ 16.07.2017
БЕОГРАД - Фискална стабилизација је потребан, али не и довољан услов за бољи живот, изјавио је кандидат за члана Фискалног савета Владимир Вучковић и додао да, уколико у наредном периоду будемо имали привредни раст од око… »

Хамонд: Велика Британија ће ЕУ платити шта дугује

Бета 16.07.2017
Британски министар финансија Филип Хамонд изјавио је данас да ће његова земља исплатити дугове Европској унији (ЕУ) и признао да у британској влади има поделе око иступања из Уније. Није саопштен износ финансијске обавезе… »

Радници Горења од понедељка на радним местима

Б92 16.07.2017
Београд -- Запослени производње "Горења", који су од петка у штрајку, у понедељак ће ипак бити на својим радним местима како би наставили преговоре са менаџментом. Пошто су из преговора искључили представнике синдиката… »

Прилика за Србе: Хитно траже раднике у овој држави!

Курир 16.07.2017
ПРАГ - Стопа незапослености у Чешкој смањила се током јуна са 4,1 на четири одсто, на једно радно место долази у просеку 1,6 кандидата. То је најмања стопа незапослености у последњих 19 година, саопштио је данас национални… »

Јефтина радна снага у Србији одлучила да више не буде јефтина и тражи своја права

Нова економија 16.07.2017
У овом тренутку, најмање 3.000 радника је у штрајку. Уместо да помогну у посредовању између радника и послодавца, власти поручују да су, због серије штрајкова који дрмају Србију, неки инвеститори одлучили су да се повуку… »

Шарчевић: Избацићемо посреднике за набавку уџбеника преко школа

Студио Б 16.07.2017
Министар просвете Младен Шарчевић најављује да ће оснивањем ученичких компанија и ђачких задруга бити избачени посредници у набавци уџбеника преко школа. Он каже да посредници – мали број агенција – имају рабат… »

Лажни футошки купус на пијацама

Политика 16.07.2017
Због честих злоупотреба, произвођачи из Футога покренули су акцију обележавања продајних места, приколица чак и кућа људи који продају оригиналне производе. У Србији тренутно има 40 пољопривредних и прехрамбених производа… »

Ко на текућем уђе у црвено, црно му се пише

Дневник 16.07.2017
Позајмице у виду прекорачења по текућем рачуну, које банке одобравају клијентима, врло су згодан зајам и истовремено веома скуп. Они који поштују одлуку па троше само оно што им је банка одобрила, пролазе с каматом од 5 до… »

Иницијатива за оснивање Закладе др.сц. Марко Веселица

СЕЕбиз 16.07.2017
ЗАГРЕБ - Покренуто је оснивање Закладе др. сц. Марко Веселица којој ће циљ бити стипендирање даровитих студената слабијег имовинског стања, као и очување успомене на истакнутога борца за хрватску слободу, економиста и… »