Економија архива вести 16.07.2017

Пејнов "Довнсизинг" отвара фестивал у Мостри

Радио 021 16.07.2017
Филм "Довнсизинг" (Смањивање) америчког редитеља Александера Пејна ће отворити овогодишњи Међународни филмски фестивал у Венецији (Мостра), саопштили су организатори фестивала. Научно-фантастични филм, који треба да… »

Индустрија месецима незаустављиво расте

Б92 16.07.2017
Вашингтон -- Индустријска производња у САД је у јуну порасла пети месец заредом, захваљујући снажној активности у сектору рударства и опоравку прерађивачког сектора. Укупна индустријска производња је у јуну порасла за 0,4… »

Ју: Профит Железаре 2017. биће већи од 20 милиона евра

Студио Б 16.07.2017
Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра, изјавио је данас Ју Јонг, председник Хестил групе, која је власник српске челичане. Челник Хестила, који је управо… »

Јован Миљковић: Пословодство, запослени и синдикати "Фијата" на "истом броду"

Блиц 16.07.2017
- Јако је важно истаћи да су пословодство, запослени и синдикати Фијата на "истом броду", те да када три до пет хиљада аутомобила не излази више са траке сваког дана, онда и хиљаде људи у добављачком ланцу не могу да… »

Револуција стиже: Сезона вишеструко дужа

Б92 16.07.2017
Вашингтон -- Сезона јагода на североистоку САД обично траје само четири до шест недеља, а истраживачи из Њу Хемпшира су нашли начин како да сезону бербе вишестуко продуже. Тако ће сезона трајати све до пред крај… »

Qатар Аирваис уводи свакодневне летове из Београда од 1. августа

Где инвестирати 16.07.2017
Qатар Аирваис ће, како је раније најавио, увести свакодневне летове из Београда до Дохе и то већ од 1. августа. Авиокомпанија Qатар Аирваис се одлучила да појача своји линију између Дохе и Београда увођењем додатних летова… »

Од опортунитета 3 мил ЕУР за пројекте од јавног интереса - Највише новца за здравство

Екапија 16.07.2017
(Фото: Африца Студио/схуттерстоцк.цом) Министарство правде Владе Републике Србије саопштило је да су у петак (14. јула 2017. године) потписани уговори о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења… »

Све више иранских туриста у Србији - Сусрет туроператора две земље у октобру у Београду

Екапија 16.07.2017
(Фото: зељкодан/схуттерстоцк.цом) Међусобно укидање виза, као и увођење редовне авиолиније између Србије и Ирана, представљало би значајан корак у правцу унапређења туристичке сарадње две земље, констатовали су… »

"Људи нам добацују на улици: 'Лако је вама, имате три посла и огромне плате'": Како је то бити члан Фискалног савета који се…

Недељник 16.07.2017
"Бићемо поново увучени у расправу о платама и пензијама, која нас прати од оснивања. Јавност нас по томе препознаје, а то је мали део нашег посла", каже Владимир Вучковић, члан Фискалног савета. "Фискална стабилизација је… »

Београђани чекали 8 год, коначно креће посао

Б92 16.07.2017
Београд -- Градски менаџер Горан Весић изјавио је да почиње реконструкција улице Боре Станковића на Врачарском платоу, да вредност радова износи 71,8 милиона динара. Како ј ерекао, посао ће бити завршен у року од пет… »