Економија архива вести 16.07.2017

Наставак обнове сеоских путева

Б92 16.07.2017
Прокупље -- Општина Прокупље је у асфалтирање и санацију градских и сеоских улица ове године уложила 10 милиона динара, саопштила је локална самоуправа. Како је речено, поред санације градских улица приоритет је уређење… »

Вујичић: Од понедељка штрајк глађу

Н1 Инфо 16.07.2017
Председник Штрајкачког одбора фабрике шинских возила Гоша из Смедеревске Паланке Милан Вујичић изјавио је да ће, са још неколико колега, од понедељка почети штрајк глађу. Извор: Н1 "Даље морамо да кренемо. Ево ја ћу… »

Штрајкачи Фијата: Држава се препуцава преко медија

Н1 Инфо 16.07.2017
Председник Штрајкачког одбора крагујевачке фабрике Фијат Крајслер аутомобили (ФЦА) Зоран Марковић рекао је да се надлежни у држави препуцавају са Штрајкачким одбором преко медија уместо да решавају проблеме. "Држава се… »

ЕасиЈет због Брексита оснива нову компанију с седиштем у Аустрији

Где инвестирати 16.07.2017
Нискобуџетни авиопревозник ЕасиЈет објавио је да формира нову авиокомпанију ЕасиЈет Еуропе која ће бити базирана у Бечу и која ће омогућити тој британској фирми да настави несметано да лети у Европи после Брексита. Седиште у… »

Одржан осми Београдски ноћни маркет на Каленић пијаци

Екапија 16.07.2017
Илустрација (Фото: Адиса/схуттерстоцк.цом) Осми Београдски ноћни маркет, под слоганом Летње шеме, одржан је на пијаци Каленић. Манифестацију је обележио је рекордан број излагача и посетилаца, што представља потврду да из… »

Сајам српских и албанских предузетница у Приштини

Б92 16.07.2017
У организацији Мисије ОЕБС-а на Косову у Приштини је одржан дводневни привредни сајам за предузетнице јужно и северно од реке Ибар. На овом сајму своје производе изложило је око 30 предузетница из српске и албанске заједнице… »

Вест разбеснела грађане; Ласта: То је лаж

Б92 16.07.2017
Београд -- Обавештење возачима "Ласте" да због контроле пале расхладне системе разљутило је Младеновчане. Директор “Ласте” Вељко Вукобратовић каже: “То је лажно упозорење”, пишу Вечерње новости. Имамо најаву… »

Мали водич: Бакшиш негде пожељан, негде увреда

Б92 16.07.2017
На путовањима у иностранство се често питамо: колики бакшиш треба оставити конобару, таксисти или собарици. Правила су од земље до земље различита, због тога ће вам помоћи овај мали водич. Задовољни услугом, често се… »

Дужници за ПДВ, ово је велика вест

Б92 16.07.2017
Бањалука -- По веома повољним условима корисници пословних простора у власништву Бањалуке моћи ће убудуће да измире дуговања за неплаћени порез на додатну вредност. Град би требало да ослободи милионског баласта, али и да… »

Стопа незапослености у Бугарској 6,8 одсто

Где инвестирати 16.07.2017
Стопа незапослености у Бугарској износила је у јуну 6,8 одсто, према објављеним подацима Завода за запошљавање. То је смањење за 0,3 процентна поена у односу на претходни месец, док је на годишњем нивоу реч о смањењу за… »