Извор: Нишке вести архива вести 16.07.2017

Филмска акција полиције у Нишу, нема информација ко је лишен слободе

Нишке вести 16.07.2017
Према тврдњама очевидаца, у кафић је ушло десетак припадника полиције, по њиховим претпоставкама жандармерије, а цео плато је такође био опкољен. Ова сцена изазвала је панику међу Нишлијама па су многи од њих одмах… »

Дедина гаража, место где најмлађи стварају (ФОТО)

Нишке вести 16.07.2017
На идеју да направе једно такво место на ком настају права мала уметничка дела, дошли су Нина и Милан Спасић када им се пре пет година родио син Доротеј. Љубав према радионици Нина гаји још од малих ногу, слушајући приче… »

Европски центар за ХИПЕРТЕНЗИЈУ у Нишу

Нишке вести 16.07.2017
Колико је штетна со у исхрани и какве акције може да предузме дрзава и просечан човек у циљу смањења уноса соли у организам, одговоре нам је дао Проф др Драган Ловић из Специјалистичке ординације за интерне болести Интер… »

Чапа помагао у лову краљу Милану по ослобођењу Ниша

Нишке вести 16.07.2017
На имању – Краљевом ловишту у Горњој Топоници Калчин Чапа помагао у лову краљу Милану по ослобођењу Ниша и околине 1878. године Турци који су вековима били на овим просторима, одлазили су за Турску, а своја огромна… »

Дефилеом учесника почео 10. Међународни фестивал фолклора

Нишке вести 16.07.2017
Упркос киши, фолклорци из различитих делова света продефиловали су улицама Ниша, чиме је и званично почео 10. Међународни фестивал фолклора, у организацији Студентског културног центра. Целовечерњи концерт одржаће се… »

Концерт Омладинске филхармоније одложен због кише

Нишке вести 16.07.2017
Због лошег времена концерт Омладинске филхармоније, који је требало да буде одржан вечерас, одложен је за сутра. У понедељак се очекује лепше време те ће тако концерт бити одржан на раније најављеној локацији – Бубњу… »

Нишки универзитет међу 500 најбољих на Шангајској листи

Нишке вести 16.07.2017
На Шангајској листи најпрестижнијих универзитета у свету се, по први пут, нашао и Универзитет у Нишу. Најзаслужнији за место на овој престижној листи јесу нишки математичари. Нишки универзитет се за место на престижној… »

Вулин обишао извиђаче Копнене војске Србије на планини Мали Јастребац

Нишке вести 16.07.2017
Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба генерал Љубиша Диковић обишли су извиђаче Копнене војске Србије који су на облаци на планини Мали Јастребац, недалеко од Ниша. Министар одбране овом приликом је… »

Новак и Богдан Станојевић у тиму Србије на Медјународној олимпијади из физике

Нишке вести 16.07.2017
Српски тим састављен од петорице гимназијалаца отпутовао је у Индонезију на најпрестижније светско такмичење средњошколаца из физике. Међу најбољима су и Нишлије Новак и Богдан Станојевић из нишке гимназије „Светозар… »

Концерт фолклорних ансамбала у Дому војске уместо на кеју

Нишке вести 16.07.2017
Сви љубитељи фолклора у Нишу имаће прилку да уживају у наступу ансамбала који ове године долазе из десет земаља широм света, али не као што су навикли, у амфиетарту на кеју, већ у сали Дома војске. Организатор, СКЦ, се на… »