Извор: Политика архива вести 16.07.2017

Вулин: Обука приоритет, остајемо неутрални

Политика 16.07.2017
Министар одбране Александар Вулин изјавио је данас приликом обиласка припадника извиђачких јединица Копнене војске који се налазе на обуци у летњим условима на планини Мали Јастребац да ће се увек инсистирати на обуци и на… »

Анкета: Трампова популарност у паду

Политика 16.07.2017
ВАШИНГТОН – Популарност америчког председника Доналда Трампа је у осетном паду, показује данас објављена анкета указујући да на то негативно утиче афера о руском мешању у изборе 2016, перцепција о слабљењу америчког… »

Угрожен Фестивал на Палићу

Политика 16.07.2017
Радослав Зеленовић, директор филмског фестивала, зажалио је што Палић није море јер први пут нико ни из републике ни из покрајине није поздравио публику и госте. Суботица – На Летњој позориници на Палићу у суботу увече… »

Кустурица: Путин је одговоран за понос руског народа

Политика 16.07.2017
МОСКВА - Прослављени српски режисер Емир Кустурица изјавио је да је руски председник Владимир Путин одговоран за то што су Руси поново поносни на своју културу и историју”, објашњавајући за Раша Тудеј због чега већ дуго… »

Бранкица Јанковић: Закони добри, побољшати примену

Политика 16.07.2017
Када је реч о спречавању насиља у породици, законодавни оквир у Србији је добар, али треба радити на његовој имплементацији, сматра повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић. Гостујући данас у дневнику… »

Стефановић: Из Србије 49 људи отишло да се бори за ИСИС

Политика 16.07.2017
Министар моли возаче за стрпљење на границама. Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић каже да је из Србије 49 људи отишло да се бори на страни Исламске државе. „Неки су погинули, неки су још увек тамо. Није… »

Столтенберг: Турска и Немачка да реше спор око посета базама

Политика 16.07.2017
БРИСЕЛ/БЕРЛИН – Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је данас министре спољних послова Турске и Немачке да реше међусобне несугласице у вези са посетама немачких посланика војницима у ваздухопловним базама… »

Џоди Витакер – прва жена у главној улози у серији Доктор Ху

Политика 16.07.2017
ЛОНДОН – Британска глумица Џоди Витакер нова је звезда британске научнофантастичне серије „Доктор Ху” и прва жена која ће се наћи у улози главног лика, коју је током шест деценија оживело десетак њених мушких… »

Меркел: Новац који имамо не трошимо – немамо планове, капацитете

Политика 16.07.2017
БЕРЛИН – Немачка канцеларка Ангела Меркел одбацила је данас критике лидера Социјалдемократске партије Немачке (СПД) Мартина Шулца да занемарује инфраструктуру земље, и истакла да су инвестиције већ повећане, али да у неким… »

Срби, Матис и Хрвати

Политика 16.07.2017
Ко то у САД проучава „Олују“ као пример војне акције? На Вест Поинту сигурно не. Но, свакако је проучавају пензионисани генерали из компаније МПРИ. Срби и Хрвати обожавају ратне митове. Знате оно о томе да су Дража… »