Извор: Политика архива вести 16.07.2017

Макрон: Трамп би могао да промени став о климатском споразуму

Политика 16.07.2017
ПАРИЗ - Француски председник Емануел Макрон изјавио је да би амерички председник Доналд Трамп могао да промени став о Париском климатском споразуму после њихових разговора, а АП оцењује да је то била Макронова „гламурозна… »

Вук Вучковић – најмлађи шампион Косидбе на Рајцу

Политика 16.07.2017
Рајац – Осамнаестогодишњи Вук Вучковић из Прељине код Чачка победник је овогодишње 45. „Косидбе на Рајцу”, традиционалне привредно-туристичке манифестације којом се на планини код Љига симболично обележава крај… »

Аутобуси мере и спољну и унутрашњу температуру

Политика 16.07.2017
Који подаци се тачно приказују на дисплеју зависи од типа возила. – Понекад дође до поремећаја у раду сензора за мерење. Тропске врућине засад су прошле, за неколико дана очекују нас нове, а последњих недеља Београђане… »

Гладни радници „Гоше” давали крв за суграђане

Политика 16.07.2017
Смедеревска Паланка – Три недеље радници ФШВ „Гоша” свакодневно су блокирали саобраћај у Смедеревској Паланци, по неколико сати држали су у прекиду пругу Београд–Ниш и путни правац за Тополу, али узалуд. Нису се… »

Хајдучка планина над зеленом реком

Политика 16.07.2017
Масив Таре, једно од најбогатијих шумских подручја Европе, уздиже се над кањоном Дрине који је међу најлепшима на континенту. – Овај национални парк би могао да се нађе на Унесковој листи светског природног блага. Давно… »

Висока температура, али и олује праћене градом

Политика 16.07.2017
До средине августа углавном топло и суво, с температуром изнад вишегодишњег просека, а средином друге декаде августа од 33 до 37 степени. Између 24. и 26. јула, као и почетком и средином прве и друге декаде августа пролазна… »

Плоча која је открила порекло војводе Мишића

Политика 16.07.2017
Док се Србија годинама пита када ће бити обновљена два највећа музеја, архитекта Александар Радојевић описује како је изградио и обновио 26 музеја и установа културе, међу којима и родну кућу славног војсковође. Да нису… »

Поглед из дечјег угла на слику Ван Гога

Политика 16.07.2017
Деца лако прелазе с једне врсте пажње на другу што, сматрају психолози, значајно повећава њихове когнитивне способности. Холандски психолози недавно су објаснили у чему је разлика између визуелног доживљаја информација… »

Лажни футошки купус на пијацама

Политика 16.07.2017
Због честих злоупотреба, произвођачи из Футога покренули су акцију обележавања продајних места, приколица чак и кућа људи који продају оригиналне производе. У Србији тренутно има 40 пољопривредних и прехрамбених производа… »

Нафташи не хају за кризу у Персијском заливу

Политика 16.07.2017
Политичка кавга арапског квартета са Дохом не омета „Гаспром”, „Росњефт”, „Тотал”, „Шел” и „Есконмобајл” да склапају нове мегапослове северно од Ормуског пролаза. „Надам се да ћемо се поново срести, под… »