Извор: Политика архива вести 16.07.2017

Неосновано притворенима ове године исплаћено 786 милиона динара

Политика 16.07.2017
Буџет Министарства правде олакшан је за 361 милион динара за одштете на основу одлука судова по тужбама и 14 милиона динара за споразумне одштете. – Судови остали „кратки” за 411 милиона динара. Због кривичних… »

Насмејани Тарзан и сладолед живота

Политика 16.07.2017
Добио Цига 20 евра на лутрији, купио гајбу пива, однео је у картон насеље, отвара редом флаше и нуди комшије који радо прихватају част и облизују се. Гледа он, гледа па не издржа: – Где сте били кад сам био нико? Али то је… »

Дуго топло лето за српске министре

Политика 16.07.2017
Питања с којима се свакодневно Влада суочава не дозвољавају њеним члановима размишљање о годишњем одмору. Већина министара у кабинету Ане Брнабић провешће јул и август радно у Београду, док ће Грчку, Турску или… »

Штетују Срби, ал’ штетују и други

Политика 16.07.2017
Судећи по роду у четири водеће државе, овогодишња производња малине у свету биће 40 одсто мања него претходних сезона, саопштио др Александар Лепосавић. Чачак – У организацији Министарства за пољопривреду… »

А публика се смејала и смејала

Политика 16.07.2017
Како је Фрањо из филма „Лавина“ признао породици да је геј, а хрватски глумац Роберт Угрина одиграо жену. - Уликс Фехмиу у Арени. Пула - Национални такмичарски програм у препуној пулској Арени прогласила је отвореним… »

Нове оптужбе против Мајкла Џексона за педофилију

Политика 16.07.2017
Музичка звезда, иако је преминула пре осам година, поново се терети за сексуалне преступе и „суочава” са још једним суђењем. Медији су га још осамдесетих назвали краљем попа, и данас је његов албум „Тхриллер”… »

Заслужили смо национални тренинг центар

Политика 16.07.2017
Две златне медаље на Светском првенству плод су дугогодишњег рада и таласа који је олимпијским тријумфом у Лондону 2012. покренула Милица Мандић. Српски теквондо, један од наших најмлађих олимпијских спортова, већ има… »

У царству лешника кује планове за нови Партизан

Политика 16.07.2017
Овај данашњи Партизан је остао исти као и онај пре десетак година, неки људи су се променили, али се идеје и циљеви никада не мењају. – Које тајне крију разговори у Барселони. – Леонардо је дете које воли фудбал. –… »

Кина мора више користити меку моћ

Политика 16.07.2017
Изградња пруге између Србије и Мађарске, уз поштовање процедура ЕУ, један је од најважнијих случајева за реализацију „Појаса и пута”. - У глобализацији ниједна сила не сме доминирати. Након мајског међународног форума… »

Медејина освета

Политика 16.07.2017
Једна од најстрашнијих ствари јесте убиство малог детета. Када то чини његов родитељ који би по природи ствари требало да га воли, негује, чува и штити, то је толико ужасан поступак да је многима непојмљив. Свако људско… »