Извор: Политика/Свет архива вести 16.07.2017

Макрон тражи преговоре Израела и Палестинаца

Политика 16.07.2017
Међународно право треба сви да поштују, кажу у Јелисејској палати. Према извештајима агенција Париз— Председник Француске Емануел Макрон позвао је Израел и Палестинце да наставе преговоре у циљу постизања решења с две… »

Анкета: Трампова популарност у паду

Политика 16.07.2017
ВАШИНГТОН – Популарност америчког председника Доналда Трампа је у осетном паду, показује данас објављена анкета указујући да на то негативно утиче афера о руском мешању у изборе 2016, перцепција о слабљењу америчког… »

Столтенберг: Турска и Немачка да реше спор око посета базама

Политика 16.07.2017
БРИСЕЛ/БЕРЛИН – Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг позвао је данас министре спољних послова Турске и Немачке да реше међусобне несугласице у вези са посетама немачких посланика војницима у ваздухопловним базама… »

Меркел: Новац који имамо не трошимо – немамо планове, капацитете

Политика 16.07.2017
БЕРЛИН – Немачка канцеларка Ангела Меркел одбацила је данас критике лидера Социјалдемократске партије Немачке (СПД) Мартина Шулца да занемарује инфраструктуру земље, и истакла да су инвестиције већ повећане, али да у неким… »

Макрон: Трамп би могао да промени став о климатском споразуму

Политика 16.07.2017
ПАРИЗ - Француски председник Емануел Макрон изјавио је да би амерички председник Доналд Трамп могао да промени став о Париском климатском споразуму после њихових разговора, а АП оцењује да је то била Макронова „гламурозна… »

Нафташи не хају за кризу у Персијском заливу

Политика 16.07.2017
Политичка кавга арапског квартета са Дохом не омета „Гаспром”, „Росњефт”, „Тотал”, „Шел” и „Есконмобајл” да склапају нове мегапослове северно од Ормуског пролаза. „Надам се да ћемо се поново срести, под… »

Кина мора више користити меку моћ

Политика 16.07.2017
Изградња пруге између Србије и Мађарске, уз поштовање процедура ЕУ, један је од најважнијих случајева за реализацију „Појаса и пута”. - У глобализацији ниједна сила не сме доминирати. Након мајског међународног форума… »