Извор: РТС архива вести 16.07.2017

Пељешачки мост, хладан туш за хрватски сан

РТС 16.07.2017
Док парламент БиХ тражи да се зауставе све активности у вези са изградњом Пељешачког моста, саговорници "Дојче велеа" уверавају да су ти захтеви мотивисани искључиво унутрашњополитичким разлозима. И баш кад се чинило… »

Меркел: Не можемо да потрошимо новац који имамо

РТС 16.07.2017
У деловима Немачке постоје препреке кад је реч о капацитетима и плановима за трошење новца, каже канцеларка Ангела Меркел и истиче да тренутно не могу да потроше сва средства. Немачка канцеларка Ангела Меркел одбацила је… »

Пожари букте у Херцеговини, Далмацији и Црној Гори

РТС 16.07.2017
Пожари у Херцеговачко-неретванском кантону, на Подвележју, Пологу и Чврсници не јењавају. Пожар који је плануо изнад мостарског насеља Лука ношен северним ветром ширио се према југу, изнад насеља Текија, према Опинама… »

Несуђена млада претворила своју пропалу свадбу у вечеру за бескућнике

РТС 16.07.2017
Несуђена млада из америчке државе Индијане није желела да пропадне сва храна и пиће после отказивања свадбе од 30.000 долара, па је организовала вечеру за бескућнике. Аутобуси су стизали до елегантног центра где је Сара… »

Гардијан: Златибор – српска верзија Алпа

РТС 16.07.2017
Новинарка британског листа „Гардијан“ која је обишла подручје Златибора, за који каже да је са својим шумовитим врховима, водопадима и лепим селима подсећа на Алпе и планине Велса, наводи да је себе након двосатног успона… »

Вучић у дводневној посети САД

РТС 16.07.2017
Председник Србије Александар Вучић започиње дводневну посету Вашингтону, прву откако је изабран на место председника, током које ће се састати и са америчким потпредседнком Мајком Пенсом. То ће бити Вучићев први сусрет… »

Вулин: Генерација Живојина Мишића за нас изборила право да одлучујемо

РТС 16.07.2017
Министар одбране Александар Вулин рекао је, отварајући манифестацију "Мишићеви дани" у Мионици, да је генерација Живојина Мишића за нас изборила право да одлучујемо сами о себи. "То право ниједна генерација у српском народу… »

Букти пожар изнад Сутомора, ватрогасци одбранили куће и цркву

РТС 16.07.2017
Велики пожар захватио је након 18 часова борову шуму на Голом брду изнад Сутомора, али су ватрогасци успели да ставе ватру под контролу. У гашењу учествује више од 50 ватрогасаца са преко 20 возила. На магистралном путу од… »

Човић: Односи са суседима треба да буду много бољи

РТС 16.07.2017
Председник ХДЗ-а БиХ и хрватски члан Председништва Драган Човић изјавио је да је сигуран да ће председник Србије Александар Вучић бити један од првих који ће званично посетити Босну и Херцеговину. Драган Човић наводи да… »

Вук Вучковић из Прељине победник 45. "Косидбе на Рајцу"

РТС 16.07.2017
Најстарија туристичка манифестација у Србији, "Косидба на Рајцу" окупила је најбоље косце са Балкана. Златна коса припала је Вуку Вучковићу (19) из Прељине. Узбудљива надметања косача пратила је и група америчких туриста… »