Извор: РТС/Друштво архива вести 16.07.2017

На излазу из Србије на Градини чека се два сата

РТС 16.07.2017
Према последњим информацијама Управе граничне полиције, на граничном прелазу Хоргош, путничка возила, на улазу у Србију чекају око 60 минута. На Градини на излазу два сата док су на граничном прелазу Шид на улазу у Србију… »

Шарчевић: Избацићемо посреднике за набавку уџбеника преко школа

РТС 16.07.2017
Министар просвете Младен Шарчевић најављује да ће оснивањем ученичких компанија и ђачких задруга бити избачени посредници у набавци уџбеника преко школа. Младен Шарчевић каже да посредници - мали број агенција -… »

Временска прогноза – 17. јул

РТС 16.07.2017
Мало топлије, на северу и западу претежно сунчано. Изнад осталих крајева земље променљиво облачно, у већини места са дужим периодима сунчаног времена, само се на југу и југоистоку понегде очекује краткотрајна киша или… »

Хитним мерама против насилника и злочина у јавности

РТС 16.07.2017
Патроле уз центре за социјални рад и контрола породица у којима је већ било насиља мере су које полиција већ примењује после злочина који су се догодили управо испред тих центара, рекао је за РТС директор Полиције Владимир… »

Осуде због "умрлице" са Вучићевим ликом на "Твитеру"

РТС 16.07.2017
Државни и политички званичници Србије осудили су појаву "умрлице" са ликом Александра Вучића на друштвеној мрежи "Твитер". На Твитер налогу "Хвала Вучићу" објављена је "умрлица" председника Србије на којој је написано… »

Вук Вучковић из Прељине победник 45. "Косидбе на Рајцу"

РТС 16.07.2017
Најстарија туристичка манифестација у Србији, "Косидба на Рајцу" окупила је најбоље косце са Балкана. Златна коса припала је Вуку Вучковићу (19) из Прељине. Узбудљива надметања косача пратила је и група америчких туриста… »

Стари трактори одлазе у пензију

РТС 16.07.2017
Ових дана уручена су и прва решења за субвенционисану куповину трактора. До сада је поднето 2.300 захтева, а од тога 2.050 њих испуњава услове. До краја године, очекују у Министарству, сви пољопривредници који испуне услове… »

Српски ракеташи се спремају за гађање на "Шабли 2017"

РТС 16.07.2017
На полигону Бугарске армије "Шабла" у току су интензивне припреме припадника 250. ракетне бригаде за противваздухопловна дејства РВиПВО за заједничко бојно гађање циљева у ваздушном простору са ракетним системима за ПВО… »

Живот на дијализи и у сиромаштву, Бојан не губи наду

РТС 16.07.2017
Бојан Ђорђевић из Ниша, чекајући донатора бубрега, годинама с породицом живи у веома тешким условима. Живих сродника који би могли да му дају бубрег нема, а на јединственој листи пацијената који чекају трансплантацију… »

Грделичка регата у знаку заштите животне средине

РТС 16.07.2017
На Јужној Морави одржана је 12. Грделичка регата. Сем забаве и туристичке промоције овог краја, циљ ове манифестације је да се подигне еколошка свест због чега је старт регате симболично био у минут до дванаест. Није… »