Извор: РТС/Економија архива вести 16.07.2017

Председник "Хестила": Профит Железаре биће већи од 20 милиона евра

РТС 16.07.2017
Железара Смедерево добро послује и на крају 2017. оствариће профит већи од планираних 20 милиона евра, изјавио је Ју Јонг, председник "Хестил групе", која је власник српске челичане. Челник "Хестила", који је управо… »

Штрајкачки одбор "Фијата": Влада води преговоре путем медија

РТС 16.07.2017
Председник Штајкачког одбора у "Фијату" каже да, уместо позива на преговоре Штрајкачког одбора са представницима "Фијата" или барем мањинског власника, Владе Републике Србије већ два дана преговоре врши путем медија… »

Јавни позив за обнову и изградњу вртића, школа, болница...

РТС 16.07.2017
У оквиру програма "Подршка развоју локалне и регионалне инфраструктуре - Градимо заједно" Министарство привреде ће ове године суфинансирати реализацију 78 инфраструктурних пројеката у 68 локалних самоуправа. Укупна вредност… »

Школовање за будућност – да ли ће огласи за посао остати без одзива?

РТС 16.07.2017
Један од приоритета нове владе и председника државе јесте смањење стопе незапослености испод десет процената. Према проценама економиста, тај план јесте реалан, али би морале да га прате и друге мере – пре свега, школовање… »

Док машине ћуте, о одласку "Фијата" све се гласније говори

РТС 16.07.2017
Не назире се почетак преговора између пословодства "Фијата" и радника у Крагујевцу, који штрајкују и траже веће плате и боље услове рада. С друге стране, све чешће се помиње могући одлазак "Фијата" из Србије… »