Наука & Технологија архива вести 16.07.2017

Мрачна страна беле чоколаде

Радио 021 16.07.2017
Бела чоколада, коју многи воле, заправо је мешавина масноћа и хемијских арома. Нутриционисти упозоравају да овај производ потпуно неоправдано носи име “чоколада”, јер не садржи главни састојак праве чоколаде - какао… »

Побеснели макс: Ово су најпопуларнији аутомобили-бомбе џихадиста (видео)

Правда 16.07.2017
Више десетина аутомобила које је Исламска држава преуредила за самоубилачке бомбашке нападе у Мосулу изложени су након што их је запленила ирачка полиција. Не ради се о напредним војним возилима, него су већина обични… »

РС: Мимо одлуке ОЕБС, из Сарајева нам и даље намећу уџбенике о злочину у Сребреници! Забранићемо их! (видео)

Правда 16.07.2017
У Кантону Сарајево, од следеће школске године креће интензивније изучавање, а из Републике Српске најављују да ће забранити кориштење нових уџбеника. Злочин у Сребреници се тренутно изучава само у појединим деловима… »

Природна решења за појачано знојење

Радио 021 16.07.2017
Знојење је природни покушај тела да спусти његову температуру. Током великих врућина, али и у ситуацијама попут стреса и напетости, интензивно знојење немогуће је избећи без обзира какве козметичке препарате користили… »

АМД Ризен 3 процесори би могли бити изузетно приступачни

Бенцхмарк 16.07.2017
АМД је озбиљан у намери да са својом новом линијом Зен-базираних процесора Интелу помрси конце на тржишту. Компанија је раније ове године већ донела Ризен 7, а недавно је званично најавила Ризен Тхреадриппер процесоре, који… »

10 ствари које свака пословна жена мора да има у орману

Нова енергија 16.07.2017
Размишљање о томе шта ћете данас обући на посао заиста може бити права гњаважа. Како бисте на време спречили све неприлике око недостатка гардеробе за важан састанак, разговор за посао или пословни коктел, након којих… »

Необичан рачунар из компаније Делл: Први лаптоп са бежичним пуњењем

Вечерње новости 16.07.2017
Нови лаптоп компаније Делл под називом Латитуде 7285 је први уређај ове врсте на свету који подржава бежично пуњење. Реч је о уређају "два у један" који користи оперативни систем Виндовс 10, а његова продаја је коначно… »

Шефови неће смети да гледају профиле радника на друштвеним мрежама

Радио 021 16.07.2017
Европски званичници објавили су нове смернице према којима послодавци не би смели да кандидатима за посао гледају профиле на друштвеним мрежама. Тако једна од препорука каже да би послодавци требало да истакну јасно упозорење… »

Хуавеи ради на АИ процесору

Бенцхмарк 16.07.2017
Током 2017 Цхина Интернет Цонференце догађаја, кинеска компанија Хуавеи је објавила да тренутно ради на развоју сопственог процесора за вештачку интелигенцију. Хуавеијев нови апликативни процесор би требало да комбинује ЦПУ… »

Самсунг Галакси Ц10 на фотографијама уживо

Бенцхмарк 16.07.2017
Очекује се да ће Самсунг Галакси Ц10 бити један од четири овогодишња Галакси телефона који стижу са системом од две камере на полеђини. Сада су се појавиле фотографије уживо овог телефона, које потврђују да ће Галакси Ц10… »