Наука & Технологија архива вести 16.07.2017

Нокиа 8 стиже 31. јула са ценом испод 600 евра

Бенцхмарк 16.07.2017
Неки извори долазећи Нокиа премијум телефон називају Нокиа 8, други га зову Нокиа 9. Ипак, најновије информације сугеришу да ће модел Нокиа 8 стићи 31. јула. Информација долази од стране неименоване скандинавске малопродаје… »

Интел ажурирао своју седму генерацију процесора

Бенцхмарк 16.07.2017
Прошле недеље, Интел је објавио ажурирани документ са спецификацијама компанијине седме генерације процесора, а ту је неколико интересантних модела, укључујући нове и3 процесоре, додаци за КБЛ-У па чак и нови КСеон. Тренутна… »

Уклањање нежељених програма

ПЦ Пресс 16.07.2017
Софтверска компанија Малваребитес позната је по решењима за заштиту рачунара од разних врста опасности, а пре свега по програму Малваребитес Анти‑Малваре који је већ дуго времена једно од водећих решења за борбу против… »

Естонија прави електронско складиште свих података

Ал Јазеера 16.07.2017
У резервној банци података, смјештеној у Луксембургу, смјештени су подаци о подузећима, банкама, мировинама, законима, пописима становништва, финансијама. Естонија ће идуће године у Луксембургу отворити своје "електронско… »

Данас избори за органе месних заједница у Новом Саду

Радио 021 16.07.2017
Избори у 25 месних заједница на територији града за чланове савета и надзорних одбора одржаће се данас. Биралишта се отварају у седам часова, а затварају у 20 часова. Избори се одвијају у у месним заједницама: "Пејићеви… »

Дељење лозинке је злочин!

Мондо 16.07.2017
Лоша вест за оне који воле да се "огребу" за лозинку и не плаћају сервисе као што је Нетфликс! "Гардијан" преноси да је амерички суд донео одредбу којом ће се коришћење туђе лозинке за претплатничке сервисе убудуће… »

НЕВСВЕЕК ПРЕДСТАВЉА: Неуништиви непријатељ човечанства: Зашто још увек не разумемо рак

Невсвеек 16.07.2017
После 30 година рада, Роберт А. Гејтенби каже да канцер увек изнова проналази начин да избегне и најбоље медицинско оружје. С прозора своје канцеларије на четвртом спрату познатог Центра за рак Мофит у Тампи (Флорида… »

НЕВСВЕЕК ПРЕДСТАВЉА Остати на површини: Технологијом против дављења током лета

Невсвеек 16.07.2017
Модерна технологија могла би да заустави епидемију дављења током лета. Осми април 2014. године почео је као савршен дан у јужној Флориди. Хармани и Хармони Вест, двогодишње близнакиње из Дирфилд Бича (америчка савезна… »

НЕВСВЕЕК ИСТРАЖУЈЕ Златна грозница: Нови туристи запосели источну Србију

Невсвеек 16.07.2017
Стотинама година испирање злата било је озбиљна привредна грана... Тешим се да, ни ако останем без посла, нећу пропасти. Увек, рачунам, за живот могу да зарадим испирајући злато... Заснивам ову наду на три једва видљиве… »

Ова жена је чувена Сири са којом причају сви корисници ајфона

Вести онлине 16.07.2017
Име Сузан Бенет већини људи сигурно није познато, али њен глас и те како јесте. Она је глумица која је позајмила глас чувеној Сири, дигиталној асистенткињи на иПхоне-у. Говорећи о својој каријери, Бенет је рекла да је… »