Извор: Б92/Политика архива вести 23.07.2017

"Чему драма око Устава? Зашто се свуда умеће преамбула?"

Б92 23.07.2017
Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић рекла је да не разуме толику драму у вези са променом Устава. Она истиче да постоје реалне потребе за променом Устава у неким сегментима. "Посебно у погледу начина избора… »

Ракић: Српска листа неће учествовати на консултацијама

Б92 23.07.2017
Грачаница -- Српска листа неће ићи на консултације о датуму одржавања конститутивне седнице косовске скупштине, саопштио је председник Српске листе Горан Ракић. "Као председник Српске листе захваљујем се на позиву за… »

"Дијалог са Албанцима важан, Вучић спрема текст о томе"

Б92 23.07.2017
Београд -- Директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да је дијалог са Албанцима у интересу Србије и да би волео да Београд и Приштина постигну споразум. Говорећи за РТС о дијалогу Београда и Приштине, Ђурић је… »

"Косово има довољно гласова за Унеско и Интерпол"

Б92 23.07.2017
Министар спољних послова Косова Енвер Хоџај изјавио је да је Косово обезбедило довољан број гласова да буде примљено у Унеско и Интерпол. Он је рекао и да је "једна држава окончала све процедуре за признање независности… »

ВН: Распуштена три локална одбора СНС, Вучићева чистка

Б92 23.07.2017
Београд -- Три локална одбора Српске напредне странке су распуштена, а велика чистка наредних дана спрема се у још четири испоставе ове партије на локалу, пишу "Новости". Како наводе, реч је о о функционерима у Блацу… »

"Нисам Вучићев човек, нисам био ни Тадићев, ни Ђинђићев"

Б92 23.07.2017
Београд -- Лидер ЛСВ Ненад Чанак каже да опозиција којој је једини слоган "Доле Вучић" не може учинити никакав значајнији корак. Осим тога, како каже, "битка за Београд" не сме се претворити у битку за плен и ресуре уместо… »

Вулин у посети Израелу у понедељак и уторак

Б92 23.07.2017
Београд -- Министар одбране Србије Александар Вулин боравиће у дводневној посети Израелу у понедељак и уторак, саопштило је Министарство одбране. Како наводе, Вулин ће током посете разговарати са израелским министром одбране… »

Вучић у уторак у Риму са Матарелом и Ђентилонијем

Б92 23.07.2017
Београд -- Председник Александар Вучић боравиће у уторак у званичној посети Риму где ће разговорати са председником Матарелом и премијером Ђентилонијем. Најављени су разговори о билатералним односима две земље, ситуацији у… »

Побуна у Санџаку: Држављанство – "српско" или "Србије"?

Б92 23.07.2017
Странка за Санџак оцењује да Министарство унутрашњих послова и сама држава Србија крше Закон о путним исправама и Закон о држављанству. Из те странке наводе да се кршења чине тиме што у биометријским пасошима, који… »

"Анонимна писања и дописништва не бих да коментаришем"

Б92 23.07.2017
Још нисмо разговарали о кандидату за градоначелника, тврди шеф београдског одбора ДС Балша Божовић. Он је то истакао поводом медијских навода да Саша Јанковић предлаже Родољуба Шабића као кандидата за градоначелника… »