Извор: Б92/Забава архива вести 23.07.2017

У Аргентини рођена коза с човеколиком главом

Б92 23.07.2017
У аргентинској покрајини Сан Луис рођено је јаре какво становници још нису видели. Животиња је рођена с човеколиком главом и истуреним очима, а преминула је три сата након што је угледала светлост дана. Њена власница… »

"Последњи разговор с нашом мајком ће нас заувек прогањати"

Б92 23.07.2017
Британски принчеви Хари и Вилијам присетили су се у интервјуу за документарац телевизије Ај-Ти-Ви последњег телефонског разговора који су водили са мајком принцезом Дајаном пре њене смрти, наводећи да их прогони то што је… »

Три савета за вежбање на великим врућинама

Б92 23.07.2017
Док неки уживају у хладовини, други се ни лети не одричу тренинга. Није нездраво вежбати ни у најтоплијем годишњем добу, али стручњаци предлажу да то буду вежбе умереног интензитета. Не очекујте да ћете на отвореном, са… »

Револуционарно откриће: Пронађена “Анђеоска честица”

Б92 23.07.2017
Осамдесет година након што је први пут предложено њено постојање, научници са Универзитета у Стенфорду пронашли су Анђеоску честицу, која истовремено постоји као материја и антиматерија. Антиматерија је супстанца која се… »

Пет највећих лажи о исхрани којима уништавате своје здравље

Б92 23.07.2017
С обзиром на то да научна истраживања у вези са исхраном из дана у дан доводе до различитих закључака, тешко је разлучити које намирнице су најздравије, а направити грешку врло лако. Британски нутрициониста Ријана Ламберт… »

Маца херој спасила осам јежића који су остали без мајке

Б92 23.07.2017
Осам малих јежева остало је без маме, која је угинула пошто их је донела на свет. Њихови старатељи су били забринути, пошто јежићи два дана нису хтели да једу ни из флашице ни из посудице. А онда се појавила Муска, храбра… »

Шта код паса повећава шансу од топлотног удара?

Б92 23.07.2017
Лето може да буде опасно за псе, па треба припазити да ваш љубимац пије довољно воде и да му је увек доступан хлад у који може да се склони. Генетски проблеми Пси који имају проблеме с дисајним путевима или дисањем генерално… »

Дехидрирани или пијани - ако седате за волан, исто је

Б92 23.07.2017
Америчко истраживање открило је да вожња у дехидрираном стању може да буде једнако опасна као вожња под утицајем алкохола. Зато је врло важно да попијете довољну количину воде пре него што седнете за волан. Тим… »