Извор: Политика архива вести 23.07.2017

Подземни контејнери ретко пуни до врха

Политика 23.07.2017
За подземне контејнере, својевремено најављиване као пројекат деценије, пре би могло да се каже да су промашај века. Они практично никада нису „заживели”, а добар број их је ван употребе због оштећења или кварова. Да… »

Турска опет звецка оружјем у кипарским водама

Политика 23.07.2017
Анкара и Никозија се међусобно оптужују ко је крив за недавни прекид преговора о решењу кипарске кризе, што ће сигурно продубити јаз између две заједнице на подељеном острву. Анкара је упутила једну фрегату у кипарске воде… »

Да ли ће цела Европа куповати производе истог квалитета

Политика 23.07.2017
Мултинационалне компаније потрошаче источне Европе сматрају грађанима другог реда због чега Словачка прети ембаргом и протеривањем намирница са Запада из ресторана. Словачка је пре неколико дана дала ултиматум Европској… »

Под крилима орла крсташа

Политика 23.07.2017
Плодна планина, како су је називали Римљани, није само најстарија заштићена природна ризница у Србији, већ и културно-историјска целина од националног значаја. – Прво је била острво у Медитеранском, затим у Панонском мору… »

Најбољи савети добијени од новинара

Политика 23.07.2017
Беба Бајалски, кћерка једног од најпознатијих дописника из бившег СССР-а Ристе Бајалског, који је 12 година извештавао из Москве за „Политику”, објавила је књигу „Од сада – без страха” посвећену оцу. Као мала била… »

Педеруси, мичите своје одвратне пипке што даље од „Политике”

Политика 23.07.2017
Инсект педерус-педерус напада Србију, чим покушате да га се отарасите, баца отров на вас. Ево, биће два месеца како је „Курир” престао да буде новине (дневни лист) по свим основама. Свет (не новосадски „Свет” чији ме… »

Лепе вести и ружни коментари

Политика 23.07.2017
Како је постало правило да чак и на лепе приче и позитивне текстове одмах реагујемо негативно? Није увек све црно, није све реклама, не крије се иза сваког текста завера... Текстове у нашим новинама пишемо због читалаца и… »

Вајферт уместо секретара СКОЈ-а

Политика 23.07.2017
Да ли ће млади скојевац Паја Маргановић изгубити и последње упориште у Панчеву, а први почасни Панчевац Ђорђе Вајферт први пут у Србији добити своју школу. Панчево – Читаво лето, до почетка нове школске године је… »

У реду за наногвицу

Политика 23.07.2017
У Србији је тренутно 526 људи под оваквим електронским надзором. – Наногвица је довољно, али због недостатка повереника који контролишу издржавање казне у кућном затвору неки осуђеници морају да чекају ред. У кућним… »

Између Кумановске битке и Тиранске платформе

Политика 23.07.2017
Београд неће повући признање Македоније под уставним именом, али очекује да Скопље не подржи пријем Косова у Унеско. „Суседи се удружују: Ципрас, Борисов и Вучић и у Солуну разговарају о Македонији без присуства… »