Извор: Спутник архива вести 23.07.2017

Заев: Разјаснио сам све несугласице с Вучићем

Спутник 23.07.2017
„Председник Србије Александар Вучић и ја смо разјаснили све несугласице и договорили се да ћемо сарађивати“, рекао је премијер Македоније Зоран Заев. Он је навео да су Срби и Македонци блиски народи, да грађани двеју… »

Пољски туриста осумњичен за пожар у Црној Гори

Спутник 23.07.2017
На плажи Жањице, која се налази на полуострву Луштица, данас је букнуо пожар на свега 20 метара од плаже, а туристи су пријавили младића који истрчава из запаљене шуме. Како се наводи, туристи су одмах обавестили… »

У близини Дубровника одјекнуле 34 експлозије

Спутник 23.07.2017
Пожар који је у среду увече прешао из Црне Горе у Хрватску на брду Бјелотина, изнад села Бани код Конавла, ноћас је дошао на 500 метара од села Горње Пичете, а од поноћи до осам ујутро у том пределу одјекнуле су чак 34… »

Македонија и БиХ: Односи никад бољи, следи низ споразума

Спутник 23.07.2017
Чланови Председништва БиХ Бакир Изетбеговић и Младен Иванић и македонски премијер Зоран Заев изјавили су да између две пријатељске и блиске земље нема отворених питања и најавили отварање директне авионске линије између… »

Хоће ли бити рата изнад Пожеге: Америка и Русија у борби за Србију

Спутник 23.07.2017
Геополитичке околности су промењене, нема више једног доминантног играча, већ најмање још једног. А и остали, ако још и имају савијену кичму, барем подижу главу. У таквој ситуацији, у којој је превише праваца утицаја на… »

КВИЗ: Колико познајете Новака Ђоковића?

Спутник 23.07.2017
У циљу да садржај на порталу учинимо занимљивијим, али и да се заједно са вама забавимо, одлучили смо да сваке недеље емитујемо квиз како бисте проверили знање, а у исто време покушали и нешто да научимо. Данас проверамо… »

Запад стрепи: Овај пут Москва спрема неочекиван одговор на санкције

Спутник 23.07.2017
Водећи западни медији писали су о томе какав би могао да буде одговор Кремља на нови пакет антируских санкција који Конгрес САД намерава да усвоји — док се амерички прибојавају да ће одговор бити неочекиван, британски пишу… »

„Фијат“ понудио радницима девет одсто повећање зараде

Спутник 23.07.2017
У садржају понуде пословодства фабрике „Фијат“ и Владе Србије радницима стоји да зарада буде повећана за 9 одсто, и то три одсто сада, и још шест одсто у фебруару. То би значило да се бруто основица повећава са 38.000 на… »

Драма у Мосулу: Новинарка Спутњика очи у очи са терористом (видео)

Спутник 23.07.2017
Новинарка арапске редакције Спутњика Сара Нуредин нашла се усред пуцњаве у ирачком Мосулу када су њену екипу напали терористи, али она није повређена, док је један ирачки војник рањен. Како је рекла, приликом снимања како… »

Бела кућа: Трамп и даље није убеђен да се Русија мешала у изборе

Спутник 23.07.2017
Директор комуникација Беле куће Ентони Скарамучи изјавио је да председник Доналд Трамп и даље није донео коначни закључак о томе да ли се Русија заиста мешала у председничке изборе у САД. „Недавно ме је позвао из авиона… »