Ђурић: Пустити ухапшене држављане Русије и Србије

Бета 09.08.2017

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић данас је затражио да хитно буде пуштена група руских и српских држављана који су ухапшени код Подујева због илегалног преласка административне линије између Косова и Србије.

"Најоштрије осуђујем третман којем је, самовољом покрајинске полиције и правосуђа, изложена група грађана Србије и Русије, приведена у близини административне линије приликом посете Косову и Метохији, као и покушаје политичке злоупотребе овог случаја" навео је Ђурић у писаној изјави.

Полиција Косова саопштила је данас да је групи од шест руских и пет српских држављана одређено задржавање од 48 часова и да ће о даљем поступку одлучити надлежно тужилаштво после саслушања.

Ђурић је рекао да се њихово ослобађање намерно одлаже под изговором да суд има превише посла да би се бавио њиховим случајем.

"Наглашавам да је међу приведенима једна трудница и једна малолетна особа, што ово сасвим непотребно трауматизовање српских и руских држављана чини још нечовечнијим", рекао је Ђурић.

Он је додао да је Канцеларија за Косово и Метохију посредством официра за везу и у сарадњи с руском дипломатско-конзуларном мрежом пружила приведенима неопходну правну помоћ.

(Бета, 08.09.2017)

Кључне речи

Коментари

Повезане вести »

Хроника, најновије вести »